Tårfylld dag

Alltså hur många tårar finns det på en skolavslutning? Idag var det sjukt många bland föräldrarna till treorna på Svaleboskolan som torkade ögonen för att släta över tårarna som kom av både glädje och lite sorg. Mira och kompisarna lämnar tryggheten och ska skapa nya spännande minnen. Dessa underbara ungar lämnar lågstadiet och möter mellanstadiet på en annan del av skolan, får nya lärare och träffar sina nya klasskamrater till hösten.

20190612 1811476903258667614607195.jpg

Mira valde själv kläder. Vi var fyra föräldrar som anordnade ett hejdundrande avslutningsdisco för kidsen igår så många av raringarna var hesa och trötta =)

20190612 18095138994876093555364.jpg

Lärarna och pedagogerna bjöd alla barnen på frukost idag och dom fick diplom, ros och en bok i present. Från oss alla föräldrar blev det pengar över från discot vi hade (alla föräldrar i klassen bidrog) så vi fixade hattar, och confettibomber samt barnen fick dela allt godis som blev över. De blev firade nästan som att det var studenten!

20190612 1810332944027253046366595.jpg

Världens bästa Annie. En lärare som på sitt unika tillvägagångssätt får barnen med sig på ett alldeles magiskt sätt. Jag vet inte vad hon gör men alla avgudar henne. Lyllo de barn och föräldrar som får henne till hösten. På bilden finns även Maja som Mira gått med sedan 2010 när dom började på förskolans småbarnsavdelning tillsammans. Nu splittras dom tyvärr. Amanda till höger hakar på Mira upp till nian och det gläder oss alla. Från dessa tre tjejer fick fröknarna varsitt halsband med texter som ”Världens bästa lärare”, ”Världens bästa pedagog” och ”Du är värdefull”. Så himla fina och det blev en lyckad present.

20190612 1811072280574386073495558.jpg

Annika världens bästa pedagog som varit en trygg och stabil hand för barnen. Älskvärd och ser alltid det lilla extra många andra missar. Jag har turen att ha Annika som en fin vän, så henne slipper vi aldrig och hon slipper inte oss. Tyvärr fick jag inte med Maria på foto för hon hann smita. Det var nog en jobbig dag för henne som gick i pension.

20190612 1812188673728143505854021.jpg

Nu lämnar dom ”Gamla skolan” där även jag gått mina första år. Annie, Maria och Annika har hjälpt Mira som varit en orolig och känslig tjej till att sträcka på ryggen och sluta ta skit. Vi är de alla tacksamma djupt in i våra hjärtan. Tänk så viktiga vår skolpersonal är för våra barn och deras framtid. Det är därför det har varit många tårar idag… Vi har haft det bästa till Mira.

DSC00443

Kvar på skolgården låg resterna av två confettibomber, för övrigt var det öde. Barnen har gått på sommarlov.

 1. C skriver:

  Vad fint du skriver. Härligt att du ser, uppmärksammar och lyfter på det sätt du gör. Sånt gör att man som pedagog orkar ge lite mer. ❤️

 2. Det låter som en toppenfin skolavslutning! Visst ryckte det lite i ögonvrårna här också förra veckan när mina slutade.
  Kram

 3. Sandra skriver:

  Ja jag grinade med när lilleman gick upp i första klass, då hade vi haft samma lärare till båda barnen under flera år och vi hade så bra kontakt, nu är ju hon kvar på skolan, men vi skulle ju inte få samma kontakt med henne. Nu sks W:s lärare sluta, där lär det också bli tårar, fast nu är ju alla lärare bra, men ändå, det blir lite tufft.

 4. Jane skriver:

  Förstår din känsla! Måste säga att du har en fruktansvärt söt dotter😍

 5. marie skriver:

  Ja många tårar kom det idag. Det är tårar av både glädje och sorg/saknad.
  Tjejerna har haft de bästa man kan ha under lågstadiet och jag bara hoppas att det kommer bli så bra som möjligt för dom även på mellanstadiet.

  Njut av ett långt och härligt sommarlov nu!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..