Århus Street Food och kändisgrannar på hotellet

Kära, hur är det med dig? Är jag tråkig som bara skriver om resor? Men du förstår, det blir min resedagbok och jag älskar det. Det är här vi har alla minnen.
Nu ska jag avslöja att vi är ganska snåla på våra resor. Jo men vi försöker laga mat hemma eller ta med oss. Vi gör allt för att spara in pengar för att hellre kunna unna oss extra aktiviteter med barnen. Det är dyrt att äta ute. Därför bokar vi helst boende med chans till matlagning. Först hade vi Hotell Varde med helt okej möjligheter och nu är vi i Ebeltoft med superbra kök. Idag fick de ”stackars” barnen mackor med Nutella till lunch. Ikväll ska jag steka pannkakor som vi tar med oss på morgondagens utflykt.

Igår bodde vi dock på Radison Blu mitt i smeten i Århus eftersom det bara skulle vara en natt. Därför slog vi på stort och käkade ute. Naturligtvis valde jag min favoritrestaurang(er) Århus Street Food. Jag ville så gärna visa mannen detta underbara ställe.

Århus Street Food-2
Här har jag och lillhjärtat varit tidigare och vi båda jublade när vi kom tillbaka!

Århus Street Food-15

Här är en misch masch av allt möjligt! Mat från hela världen, möbler från alla epoker och människor i alla åldrar och stilar.

Århus Street Food-3

Här finns det cirka 26 olika food trucks men mat allt från Uganda till USA

Århus Street Food-4

Alla kan alltså hitta sin favoritmat!

Århus Street Food

Århus Street Food-5

Mira mindes pizzan från förra gången och satsade på ett säkert kort. Hon övertalade även Amanda att smaka dessa läckerbitar. 25 DKK slicen.

Århus Street Food-6

Århus Street Food-7

Mannen åt en Thai rätt som fick honom att svettas riktigt ordentligt.

Århus Street Food-8

Århus Street Food-9

Barnen fick till och med varsin ”Popsicle”, smarrig glass med gott yttre

Århus Street Food-10

Århus Street Food-12
Vi skulle egentligen till DoKK och kolla in hamnen men vi fastnade. Vi kom in i det danska lunket och bara satt där och njöt i kvällssolen och låtsades att vi tillhörde deras härliga gemenskap.

 

Århus Street Food-14

Ser du möblerna? Så otroligt coolt1

Århus Street Food-16

Århus Street Food-17
Så enkelt, spartanskt men fokus på god mat, samhörighet och sällskapet. LOVE IT

Århus Street Food-18

Århus Street Food-19

Till slut fick vi slita oss men vi var så nöjda med beslutet att stanna upp där på Århus Street Food och bara vara. Vi alla fyra längtade till våra sköna och lyxiga sängar på hotellet.

Radison

Vi tog ett familjerum =)

Radison-2

OCH, vi bad personalen låsa upp dörrarna mellan rummen… Det ångrade vi sen hahaha =)

Radison-6

Radison-4

Kolla så snyggt. jag blir helt tokig i inredning på hotell. Jag ÄLSKAR att se hur det ser ut och fota hotell. Jag är lite knäpp det vet jag.

Radison-5

Och något kul på hotellet. När vi gick på vår rumsvåning kom det en ”typ” med hatt, lite rocker tisha och speciell stil. Jag tänkte direkt att han nog var en rockare av nåt slag. Nere i repan satt det fler såna där ”typer” och plötsligt sprang det fram folk till typerna och ville ha autografer. Jag hörde hur amerikanska dom var och insåg att dom där var nog några. Så jag googlade. Japp det var minsann TOTO som var kuferna på hotellet och dom hade haft en konsert dagen innan i Århus.

20190624 194553694204102142789501.jpg
På morgonen åt vi en megafrulle för att sedan upptäcka mer i Århus =) Vi hade Aarhuskortet och då får man MASSOR för pengarna!!! Ska man besöka staden så är det verkligen värt att ha ett sådant.

 1. Toppen bra med dina resor! Förra året gjorde vi ett stopp i Antwerpen bara för att du skrivit om det o jag blev intresserad när vi ändå skulle vara i närheten. Det blev jättebra :)! Och om några veckor har vi två nätter i Århus bokade så då går vi såklart till Street Food stället nu när du tipsat. Visste inte att det fanns innan. Så tack för dina rese berättelser!

  1. fnulan skriver:

   Åh vad roligt att du känner så Agnetha!!! Kul att du gillat mina tips. Då ska jag skynda mig att skriva mer om Århus så du har det innan er resa. Satsa på Århuskortet, det gjorde vi och är glatt överraskade så mycket som ingick!!

 2. .Madde skriver:

  Jag bara älskar att läsa om dina resor. Ni verkar ha det fanrastiskt. Detta med foodmarkets är ju det bästa som finns juh. Alla kan välja det dom vill och ändå sitta ihop

  1. fnulan skriver:

   TACK!! Vad skoj!!!!

 3. Jättetrevligt att läsa och titta på bilderna:)verkar vara jättemysigt där:)

  1. fnulan skriver:

   vad glad jag blir <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..