ANNONS

Mandø, Hjertling och Blåvand

Nu är vi hemma vid poolen igen och det är helt okej faktiskt. Framförallt med vädret vi har! Jag vill så gärna visa er dom fina omgivningarna i Väst Jylland som vi fick uppleva. Alltså det var magiskt, det fanns så otroligt många ställen som kameran älskade. Kolla här bara

Mandø-2
Vid Vadehavscentret som jag skrev om här ligger det en helt magisk nationalpark. Här kan du (om tidvattnet godkänner) ta dig en tur över till ön Mandø med din bil eller tar du helt enkelt en traktorbuss över.

Mandø-4

Mandø-5

Alltså så otroligt VACKERT!

Mandø-7
Här kan du delta i Ostronsafari, möta sälar och uppleva en massa annat. I Vadenhavscentret fick man förståelse för tidvatten och det rika djurlivet så börja där.

Hjertling

Och precis vid Fiskeri og Søfartsmuseet kunde du njuta av strand och”Mennesket ved havet” som jag visat innan.

Hjertling-3

Hjertling-2

Detta är livet!

Hjertling-5

Vi tog med oss fika och landade på stranden Hjertling. Och vet du vad, här kopplade vi ihop våra nya upplevelser och lärdomar med tidvatten och Danmarks historia i andra världskriget eftersom ovanför oss hade militärplanen övning.

Blåvand-5

Och du kan även besöka danmarks västligaste punkt vid Blåvand. Det är så vackert! Både barnen och vi vuxna sa högt och tydligt att en veckas semester på detta ställe skulle vara rena drömmen!

Blåvand-4

Blåvand-3

Vid Blåvand får du inte missa fyren! Har du Be Happy passet får du rabatt på entréavgiften. Vi nöjde oss att se fyren på håll.

Blåvand-2

Blåvand
Här har danskarna börjat förbereda sitt Sankt Hans firande som är deras ”midsommar”. Dom tänder bål på stränderna den 23 juni då äter dom en festmåltid med bland annat färskpotatis, kött, fisk, skaldjur och jordgubbar med släkt och vänner. Du får gärna klä dig i vitt och lära dig danska nationalsången. Då blir du poppis =)
Danskarna slår med andra ord ihop både vår Valborg, midsommarafton och nationaldag. Dom kan dom där.

Hjertling-4

Här passade jag och mannen på att ta årets skönaste fotbild och barnen grävde för kung och fosterland för att bekämpa tidvattnet. Fröken Annie hade blivit stolt =)

4
2

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00