ANNONS

VikingeCenter och Ribes Vikinger

Till Vikingatiden på Ribes VikingeCenter. Denna fantastiska upplevelse hittar du i Västjylland i staden Ribe. Detta är en tidsepok som fascinerar mig allra mest. Visste du att ledarna för vikingarna också kunde vara en kvinna? Så var det för att den starkaste skulle stanna kvar och se till att flocken överlevde. Det var ett stort ansvar som låg på denne person minsann. Det kan verkligen kräva sin kvinna 😉 Välkommen till Vikingatiden!

Vikingecenter-4

Vi hade turen att få fira midsommar med de som bodde på Vikingecenter. Det kan du läsa om HÄR och det är en minnesvärd upplevelse. Jag fick rysningar och tårar i ögonen. Det är våra förfäder och de som varit med och skapat det vi är och har idag.

Vikingecenter-5

Mitt ute i ingenstans finns det ett helt samhälle där personer bor och lever som man  gjorde på vikingatiden. Jag fick chocken när det till och med finns de som åker dit för en veckas semester.

Vikingecenter-17

Vi pratade med en familj från Tyskland som var lyriska över sin upplevelse. Jag dog av tanken och att dom klarade med en liten tjej på kanske 1,5 år.

Vikingecenter-2

Mira och Amanda som nyligen fått lära sig massor om Vikingarna kunde mer än vad jag kunde och dom älskade verkligen att vara där. Se, uppleva, känna och prata med de som var där.

Vikingecenter-3

Vikingecenter-6

Alla barn får en uppgift att leta upp runor som dom sedan ska visa upp för kungen och om man klarat det fick de ett halsband som bevis på sin bedrift.

Vikingecenter-9

Där fanns en handelsmarknad där vi kunde handla vad som producerades i byn. Båda barnen fick örhängen av oss. Vi väntade dock med att gå på toaletten tills vi kom till nästa ställe 😉

Vikingecenter-13

Nä detta var en otrolig upplevelse och förbered dig på många timmar och ha ett öppet sinne. Jag önskar dock att jag hade lagt bort kameran och varit DÄR.

Vikingecenter-12

Dagen till ära så gjorde kvinnorna midsommarkransar till alla som var på besök.

Vikingecenter-8

Alltså, jag hade så gärna varit här en hel dag, men eftersom jag var sjuk orkade jag inte. Barnen ville också stanna och uppleva mer.

Vikingecenter-10

Tänk att bo där, vara där och bara…. VARA

Vikingecenter-11

Det fanns ”vikingaaktiviteter” för barnen. Bra att se att det finns annat än iPads.. En pinne och en ring så har du skitroligt.

Vikingecenter-14

Otroligt vacker miljö som du ser på bilderna.

Vikingecenter-15

Det fanns inga möjligheter att köpa något att fika eller äta men det går bra att ta med själv. Fem vapensköldar av fem möjliga för detta ställe!!

Vikingecenter

Detta var verkligen en upplevelse som vi alla i familjen uppskattade och älskade. Och faktiskt inte hutlösa priser för att komma in. Du betalar 130 danska för oss vuxna och 65 för barnen, men vi med Be Happy Pass har detta gratis =). Du får en fantastisk dag! Det finns självklart en gratis parkering utanför.

Vikingecenter-18

Efteråt åkte vi in till Ribe stad och besökte Ribes Vikinger som är en utställning som visar fynd från Vikingatiden fram till den Lutheranska tiden. Museet ligger ett stenkast från Vikingecenter. Det var synd för detta skulle vi gjort INNAN Vikingecenter så hade nog den upplevelsen blivit ännu starkare.

Vikingecenter-19

Barnen blev även här utmanade att göra uppgifter. Det trevliga var att det var i lärande syfte hela museet. 
Vikingecenter-22

Längs utställningen får du se uppbyggda byar som sträcker sig från Vikingatiden till den Lutheranska epoken.

Vikingecenter-23

Att gå in kostade 85 danska för oss vuxna men gratis för barn!

Vikingecenter-20

Alltså hur coolt? Dessa små mynt… Hur har dom ens hittat dom?

Vikingecenter-25

Vikingecenter-27

Kolla bara vad coolt, gör en bänk med ”brädspel”, hur enkelt och hur läckert är inte det då?

Vikingecenter-28

Vikingecenter-29

Det barnen uppskattades mest var den delen där de fick känna på hur det var att leva på ”dåtiden” med utklädning och lek. Det var en höjdare. Vi skrattade så vi grät alla fyra. Amanda gick verkligen all in.

DSC00857

Just när vi var där var det en utställning för att fria den 800 år gamla Danebrogen- den danska flaggan.
Räkna med cirka två timmar beroende på hur stort ert intresse är.
Där finns en liten café servering om ni blir kaffesugna. Parkering är precis utanför.

26

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00