Ree Park Safari

Vackra, hygglie Ree Park Safari. Det var mitt och Miras tredje besök i denna underbara park. Vi tröttnar aldrig. Är vi på Djursland så ska vi hit. P.U.N.K.T.

Ree park safari-2
Välkomna in i den 125 hektar stora djurparken som ändå känns liten och gemytlig på grund utav all vacker grönska.

Ree park safari-4

Jag fastnade utanför och hittade denna blomsterprakten. Här skulle jag kunna stå och njuta hur länge som helst. Jag hade gärna slagit mig ner med en picknick korg och myst.

Ree park safari-5

Ree park safari-6

Detta var första gången vi fick se den BAMSE stor myrslukaren. Alltså så synd att jag inte fick till ett riktigt foto. Jag stod bara och tänkte på orden från Djungelboken ”Käka myror?”. Den bara lunkade omkring där. Helt ljuvligt.

Ree park safari-7
Parken ligger i en helt magisk miljö på 125 hektar. Miljön varierar från en stor safari till en skog med sjöar och kuperade gångar mellan träden. Djuren är inte allt som i fokus som du nog förstår när du ser bilderna.

Ree park safari-10

Under de senaste 20 åren har parken förändrats från en botanisk park till en fullfjädrad safaripark. Deras fokus är att särskilt hjälpa de djurarter som behöver existentiell hjälp för överlevnad av arten.

Ree park safari-11

Du promenerar genom de olika världsdelarna och miljön ändras efter var du är.

Ree park safari-12

DSC01392

I parken hittar du Danmarks enda gepard. Parken är specialister på avel av dessa makalöst vackra (och farliga) djur. Så många som 25 geparder har fötts här. Vilken tur eftersom de är utrotningshotade.

Ree park safari-13

Detta är Miras stora favoriter, uttrarna. Sötaste i världen.

Ree park safari-14
Vi bodde i Ebeltoft och det var cirka en mil för oss att ta oss dit. Om du hellre vill bo på plats bland djuren kan du alltid sova över i Karen Blixen stil mitt ute på savannen. Det har Mira och jag gjort en gång när vi var på pressresa med Visit Denmark.

Ree park safari-15

Sen var det dags för vår resa ut på savannen med jeeparna. Det är det jag gillar mest på Ree Park Safari. Man kommer verkligen nära djuren, man kan se att dom mår bra och har de bästa förutsättningarna. Här är MASSOR av plats för de 80 djurarter som finns i parken. Och så många som 25 av dessa ingår i speciella avelsprogram. 

Ree park safari-16

Men tjena giraffen, läget idag?

Ree park safari-17

MEN så sött, eller vad säger du?

Ree park safari-9
Alltså de här älsklingarna, lemurerna. Du kommer så nära och dom är helt orädda. Det var så varmt så dom samlades i stora klungor i träden.

Ree park safari-18

För att komma de riktigt farliga djuren som närmst åker du tåg med en guide. Tänk på att köpa biljetter till tåget och jeepsafarit när ni kommer dit. Jag tycker att det är lite synd att inte kostnaden ingår i entréavgiften. Sen samtidigt tänker jag att pengarna går tillbaka till djuren.

Ree park safari-22

Ree park safari-19

Jag lovar dig att detta var den varmaste dagen någonsin. Barnen (och vi) var alldeles färdiga!!! Vi satt på en bänk och åt glass och när vi reste oss upp såg det ut som att vi kissat ner både oss och bänken så svettiga vi var.

Ree park safari-20

Ree park safari-21

Jag skulle vilja visa så mycket bilder men då skrämmer jag ihjäl dig som läsare.

Ree park safari-25

Vi var chockade över värmen och hur djuren orkar… Det är trots allt deras naturliga miljö och temperatur. Vi höll däremot på att dö.

Ree park safari-23

Barnen var helt slut av värmeslag så vi skyndade oss tillbaka till Ebeltoft för ett dopp i havet.

DSC01459

DSC01463

  1. Julia skriver:

    men åh vilken mysig djurpark! Bilden i början ed blommorna säger jag bara wow åt! Allt såg riktigt härligt ut och apor hur söta är dom inte i varje fall dom små 😍😍

  2. Vilken underbar djurpark. Älskade det vackra tåget som ni fick åka ut till de farliga djuren. Tackar för tipset

  3. Men wow! Vilken underbar park. Man ser verkligen på bilderna hur bra djuren mår. Det är ju många som är emot djurparker men tänker man på de djur som är utrotningshotade i det vilda så förstår man att parkerna någonstans ändå behövs. Iallafall så välskött och fin som den här parken är Kul att få se så många bilder. Kan tänka mig att du har många, många fler. 🙂

  4. Jag tycker det är himla trevligt att besöka djurparker. Gå runt och bara kika på alla olika djurarter man annars inte ser. Inte besökt så många olika men dit hade jag kunnat tänka mig att åka.

  5. Det ser så vackert ut där, vilka vackra bilder du tagit ❤
    Myrdjuret har jag heller aldrig sett förr, så kul det måste ha varit att se den ❤

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..