Iskaffe recept

Varje eftermiddag tar jag mig en Iskaffe och nu ska du få mitt iskaffe recept. Alltså hur gott är inte det? Det var Mirkas dotter Selina som lärde mig hur man gjorde. Nu gör jag nog en annan version som funkar toppen för min del. Det är försvinnande gott i denna värmen. Nu kör jag på lite känsla men såhär är mitt ungefärliga recept på Iskaffe i alla fall.

Brygg några koppar kaffe men dubbelt så starkt mot vad du brukar. Låt det stå i kylskåpet tills det är riktigt kallt, gärna över natten. Jag gjorde en rejäl sats när jag ändå fixade och hade till fem dagar.
När du sen är skitvarm tar du ett stort glas med det kalla kaffet, cirka en kopp. Rör i brun farin eller muscovadosocker (eller annat) och rör runt. Fyll på med is så det verkligen toppar över kaffet och fyll på med mjölk. Är det fest så ha i någon god likör.

Iskaffe

MUMS!! Du kan ju själv anpassa din iskaffe efter hur du vill ha det. Jag har i något som heter ”Perla” som är en smörkolalikör. Och det behöver verkligen inte vara varmt för att detta ska vara gott. Du kan även hitta andra recept jag har bloggat om på kategori recept.

Iskaffe recept

 

 

 1. Jag fryser in i isformar och har i mjölken.. Plus lite vaniljsocker. Nästan samma. Mums.

  1. fnulan skriver:

   Ah fryser du in kaffe i isformar? SMART

 2. Jag gillar inte så mkt kaffe o sånt i övrigt men det e kul att du tipsar om ditt 💕

 3. Kamilla skriver:

  Det där lät ju som något som jag skulle kunna fastna för. Iskaffe i värmen både svalkande och så kaffe såklart vilken kombo

 4. Sofie skriver:

  Ser himla gott ut, aldrig provat det. Men kanske dags att göra det… Älskar ju kaffe 😍

 5. Amanda skriver:

  Jag älskar iskaffe 🙂 ska ta och prova det här så kul med sådana recept

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..