Svar på alla frågor

ÄNTLIGEN ska jag lägga ut svar på några frågor som kommit =)

Chatarina: Jag är nyfiken på ditt andra jobb utanför bloggen. Den verksamhet som er familj byggt upp om jag förstått det rätt. Skriv gärna om det, jag är nyfiken.
Min mamma och jag driver ett personlig assistansföretag som vi startade 2007 och heter Omtanken. Det är ett mindre familjeföretag med cirka 90 anställda. Mina föräldrar är ägare men jag är den som jobbar mest aktivt. Jag gör typ allt… anställer, rekryterar, myndighetskontakter, utbildar, personalmöten med mera. Titeln borde väl vara personalchef/ansvarig. Jag jobbar som mest 8-15 måndag till torsdag men sen jobbar jag väldigt mycket hemifrån och på helger också. Så är det när det är ”eget” man är aldrig riktigt ledig.

Sofie; Hur kom det sig du började blogga? Hur mkt tid lägger du ner på bloggen? Respektive ett inlägg?
Det började när Mira var liten. Hennes pappas familj bor i Östergötland och för att dom skulle kunna följa hennes vardag startade jag en blogg. När jag insåg hur roligt det var började jag med en egen istället =).
Det är så olika hur lång tid ett inlägg tar att göra. Oftast vill jag skriva något som kan ge dig som läsare något och inte bara spotta ut inlägg och det kräver lite mer eftertanke. Sen är det också beroende på om foto ska redigeras eller tas. Det är också mycket jobb bakom kulisserna som du som läsare inte ser. Jag får mängder med mail, samarbetsförfrågningar och prata inte om alla kommentarer jag vill svara på men inte hinner. Vi ska inte glömma fakturering och bokföringen också. Det är mycket jobb… MINST 2 timmar om dagen lägger jag på Fnulan i alla fall.

Berith: Jag skulle vilja veta när du tog beslutet att jobba halvtid med din blogg och hur du tycker det fungerar! 🙂 🙂
Eftersom jag har förmånen att kunna flexa mina arbetstider är det nog lättare för mig än någon annan. Jag jobbar absolut mycket mer än halvtid på mitt ”vanliga” jobb. När jag såg att jag kunde alternera rent ekonomiskt så var det en självklarhet.

Madelena: Vad gör du då du inte har någon inspiration till att skriva? Vart får du all inspiration ifrån?
Ja, vad gör jag då. Oftast skriver jag inte då eftersom jag inte gillar inlägg för att det ska så va. Då skippar jag hellre att lägga ut något. MEN, jag gör en bra sak. Så fort jag får en idé till inlägg gör jag ett utkast. Så fort jag tar ett foto som jag kan skriva något om så lägger jag in det som ett utkast. På det sättet så ligger där alltid något som jag bara kan fylla på. Jag kan avslöja att jag har SJUTTIOÅTTA utkast.
Min inspiration bara kommer. Jag är ganska uppmärksam och ser saker som kanske inte man annars tänker på. Annars är det bara så att jag ÄLSKAR verkligen att skriva och uttrycka mig i text.

Mina: Vad jobbar du med förutom som influencer? Var det svårt att ta steget och satsa så mycket på bloggen? 
Se svaret jag gav Chatarina och Berith =)

Fröken A: Hur gör du de dagar då du inte har lust att blogga, eller inte kommer på något att skriva om? Eller, vad skulle du göra om du en dag inte ville fortsätta med bloggandet?
Se svar till Madelena angående lusten till att skriva. När det gäller att kanske inte blogga en dag så har det varit lockande många gånger. Sen börjar det klia i fingrarna.. Jag kan inte vara tyst…. Det hade känt så tomt utan alla mina bloggläsare. Jag har många vänner här inne som har hängt med mig i väldigt många år.

Mamma till 3: Har alltid funderat på de som bara jobbar som bloggare / Youtube mm. Hur gör dom när de ska ta lån till t e x husköp.
När vi tar lån som egen företagare så kan banken se vilken inkomst vi deklarerat året innan så det är inga problem. Det är som alla andra som driver företag, ingen skillnad alls.

Har du inte fått svar på något du funderar över, shooooot jag svarar!!!
KRAM nu ska jag sova, imorgon är det bröllop!

Det största någonsin var när jag vann pris för den personligaste bloggen på den JÄTTEstor Mammabloggalan. Då tog det verkligen fart på bloggeriet. Och bloggen växte otroligt mycket tack vara Hannah också som gav mig en chans att synas på hennes portal. Evigt tacksam för det <3

 1. Yela skriver:

  Va kul att läsa vännen! Så bra de här med att spara utkast, de måste jag absolut börja med 😃 Känner igen det med kommentarer, man vill ju så gärna svara på alla men så tråkigt när tiden inte finns! Tycker din blogg är så otroligt givande & du verkar som en helt underbar person, tack för att du sprider sån glädje i bloggvärlden❤️

  1. fnulan skriver:

   ÅH men vilka fina ord, tack snälla, det betyder mycket för mig att höra det från dig. KRAM

 2. Anna skriver:

  Så kul att få läsa! Så trevligt inlägg! Stor kram vännen och ha en trevlig helg nU! Kram!

 3. Vad roligt att få läsa alla svaren på frågorna och lite mer kring familjeföretaget och ditt bloggande. Det där med att svara på kommentarer är jag också dålig på Bekräftar hellre kommentaren med att kika in hos den som skrivit och då lämna en kommentar där som rör inlägget.

  1. fnulan skriver:

   Ja det gör jag också alltid. Jag är en smygis 😉

 4. Moa skriver:

  Kul att läsa alla svar 🙂

 5. Marie skriver:

  Ohh visste inte att du jobbade med det och vad roligt att det är ett famileföretag, och 90 anställda är väl ganska mycket?

  1. fnulan skriver:

   Ja det är en hel del =)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..