ANNONS

Solskensresan

/

Hej vännen, herregud jag vet inte hur jag ska kunna sammanfatta Solskensresan på ett bra sätt. Jag vill göra många inlägg, men du hade tröttnat efter 20 stycken, därför kör jag en snabbvariant så att du förstår vad vi gjorde på ett ungefär.

TORSDAG
Vi kom ner tidigt på torsdagen, Palma på Mallorca var ett helt nytt resmål för min del, men jag är säker på att jag ska tillbaka.
Vi drog ganska snabbt till stranden Illetets som jag skrev om HÄR. Stranden Illetas ses som en av de finaste i närheten av Palma. Bussen dit kostar 1,5 euro och att hyra solstol med mera kostade 22 tror jag.

Mallorca-6

Tyvärr blev jag alldeles för sjuk för mitt eget bästa och däckade i hotellsängen ett par timmar. Jag trodde att jag skulle dö när vi åkte hem mot hotellet, det trodde nog Åse också….

Mallorca-68

Foto: Aase Falkman Fredrikson

Åse höll på att svimma när jag vaknade till liv efter ett par timmars sömn och skrek glatt:
– Herregud har du återuppstått från de döda? Och då var det dags för välkomstmingel och middag på Hotel Feliz.

20191009 1135458018244365975516495.jpg

Här fick alla vi 87 tjejer träffa gänget bakom 4good och Solskensresan och utbringa ett rungande HURRA för oss och livet. Och kolla vad det står på väggen! Happiness is easy, det genomsyrade hela helgen. Jag skulle dock vilja tillägga, Happiness and LOVE is easy.

Mallorca-12

Det blev ingen alkohol för mig vare sig på torsdagen eller fredagen, det hade inte fungerat, men det gick hur bra som helst att skåla i vanliga vattenbubblor och Cola Zero.

Mallorca-9

Vi serverades en otroligt god grillbuffé på hotellet och det var då en ny vänskapskvartett tog form med mig, Åse, Katarina och Frida. Vi var som magneter hela resan och på något sätt sammanfördes vi hela tiden. Vi skrattade när vi insåg att vi även bodde grannar på hotellet. Det blev en tidig kväll för mig. Jag behövde sova migrän-ruset av mig, men jag sov inte på fyra nätter trots världens lyxigaste säng!

20191003 2020174209798074769025151.jpg

FREDAG

Yoga på morgonen med Malin Berghagen för gänget men jag tvingades hoppa all träning denna dag eftersom kroppen inte orkade efter migränanfallet och alla mediciner jag tryckt i mig. Mer om Yogan i ett separat inlägg =) Den var MAGISK. Jag är kär i Malin!

Mallorca-23

På förmiddagen hade 4good tjejerna Carina och Marie en föreläsning som dom kallar ”Dreamers and Doers”. Snacka om att få inspiration och livsglädje utav att bara våga säga det man önskar högt, jag skrek rakt ut:
– JAG VILL VARA MED I ER POOOOOOOODD
Då skrattade hela salen, så nu ska vi bara bestämma vad vi ska prata om också. Så det så. Du hittar 4goods Sunshinepodd HÄR.
4good har en heldag med ”Dreamers and Doers” och jag funderar starkt på att anmäla mig till den. Jag behöver en spark i baken.

Mallorca-26

Resten av gänget drog på bootcamp med Marie men då drog jag och Åse till Cala Majorstranden för att samla energi. Bussen gick utanför hotellet och kostade 1,5o euro. Perfekt!

Mallorca-30

Foto: Aase Falkman Fredrikson


På kvällen åt vi en tok-fantastisk-underbar middag på La Perla nere i stan med 4good tjejerna. Jag kommer att skriva ett separat inlägg om det för det var verkligen en upplevelse.

LÖRDAG

Mallorca-37

Morgonen startade med brakfrulle på hotellet men vi åt den på vår terass och njöt till fullo. Självklart var det yogan med bästa Malin.

Mallorca-39

Efter yogan hade Malin Berghagen en inspirationsföreläsning för oss.  Hon sa så mycket som präntades in i min hjärna med en smäll. Jag ska berätta om det mer sen, det lovar jag. Förresten har jag sagt att jag är kär i Malin?
För en del blev det Bootcamp med Marie efteråt.

Mallorca-27

Cala Major fick ännu ett besök av Fnulan och Åse =) Detta blev vår strandfavorit. Två Solstolar med parasoll kostade 19 euro. Där finns toaletter och helt okej restauranger och goda drinkar.

Mallorca-44

Foto: Aase Falkman Fredrikson

På kvällen hade vi Cava provning tillsammans med sommelier proffset Louise från Freixenet. Vilken kvinna Louise är, jag har aldrig mött någon med så stor kärlek till sitt jobb och livet.

Mallorca-43

Vi fick smaka på tre olika sorters Cava från Freixenets utbud. Från det lite billigare till det dyrare och bättre (dock ej för dyrt med tanke å den goda smaken!!). Vet du om att det är så fint så att kungligheter valt ut det som sina favoriter?

Mallorca-45

Foto: Aase Falkman Fredrikson


Det fina bubblet vi smakade var:
Freixenet Cordon Negro, 89 kr
Freixenet Elyssia Grand Cuvee Brut, 179 kr, (beställningsvara)
Freixenet Reserva Real Brut, 209 kr, (beställningsvara)
4good stod även för en storslagen prisutdelning med blanda annat en vinst med övernattning på Hotel Feliz.

Mallorca-41

Jag hade inte ens hunnit sminka upp mig men kände mig ganska fin ändå faktiskt.

Mallorca-47

Foto: Aase Falkman Fredrikson

Efter Cava provningen gick hela gänget och åt middag på La Paloma, vilken dröm! Denna restaurangen MÅSTE jag skriva mer om. Det var verkligen en höjdare!

20191009 1125277016621368385822850.jpg

Det var tapas i alla smaker, former och så inspirerande! Det fanns bara en sak av alla 15 (?) vi fick smaka på som jag inte uppskattade. Och tro det eller ej, det var efterrätten 😉 Inte alls likt mig. Det säger bara en sak, maten var UNDERBAR!

Mallorca-48

Foto: Aase Falkman Fredrikson

Detta är det bästa på hela resan, vännerna, du ska få höra snart <3

SÖNDAG

Mallorca-57

Åh sköna söndag, magiska Malin och vackra Palma. Vi avslutade vår tid tillsammans med Yogan på toppen av staden, soluppgång och kärlek. Detta ska du också få ett eget inlägg om. Upplevelsen är total och kan inte fångas i några bilder och futtiga ord. Jag kommer dock att försöka, jag lovar. Förresten har du hört att jag är kär i Malin 😉

Mallorca-25

Efter en massa kramar och hejdå till nyvunna vänner drog jag och Åse till stranden. Så förvånad du blev nu va? Vi unnade oss helkroppsmassage som kostar 20 euro och var värt vartenda öre.

Mallorca-40

Vi läste att frosten kommit till Skåne så då drog vi bort parasollet och i gottade oss extra i värmen. Vi hade ungefär 28 grader och det var härligt varmt i vattnet.

Mallorca-67

På kvällen var det min och Åses tid. Vi tyckte att denna sista dagen när det bara var vi var helt underbar. Vi behövde det, varandra.

Mallorca-60
Vi strosade längs hamnen på Palma som faktiskt är en halv mil lång. Huvudstaden för Mallorca är känd för bra shopping, lyx, den vackra parken Park de la mar samt La Seu som är en fantastisk katedral. Vi såg inget av detta. Vi njöt istället av att VARA.

Mallorca-61

Mallorca-62

Här ligger en och annan liten jolle kan man säga. Vilka lyxiga båtar från hela Europa! Katedralen ser du u bakgrunden alldeles upplyst.

Mallorca-63

Foto: Aase Falkman Fredrikson

Vi käkade middag på ett ställe nere vid hamnen som heter Boat House. Personalen upplevde jag lite sura och besvärande. Maten var okej för priset men det var främst mysigt med underhållning och våra samtal. Vi satt där på en bänk tillsammans och njöt av oss-tid.

Mallorca-64

Foto: Aase Falkman Fredrikson

Vi var ganska glada i hågen när vi promenerade hemåt till hotellet. På måndagen gick vi upp i ottan och tog en taxi till flygplatsen. Det kostade cirka 22 euro och bussen hade kostat 10 euro per person.

Mallorca-66

Vilken magisk solskensresa med mycket insikter och tankar. Jag vill bara få lov att stoppa ner allt i en liten burk och ta fram känslan när tålamodet och glädjen tar slut emellanåt. Jag är så tacksam för det jag fått vara med om och framförallt fått dela med Åse.
Och tro inte att det är slut berättat med detta inlägg, nejdå, det kommer flera.

15
23

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00