BRA TÄNKT Tivoli!!!

God Morgon tisdag! Och god morgon på dig med kära du. Idag ska jag göra en sak, jag är inte riktigt redo att berätta om ännu och jag hoppas verkligen att jag kommer att våga skriva om det. Jag ska bara andas och våga. Det är något vi är många som egentligen vill prata om men inte vågar. Jag tror att det kommer… Ge mig tid. Trust me.

Jag vill visa dig något som imponerade stort på mig när jag var på Tivoli för 100 år sedan. Jag kan inte skryta med att jag är en miljöaktivist men jag försöker så mycket jag kan för att göra det lilla i alla fall. Därför vill jag gärna visa en sak som Tivoli gjort som många borde ta efter. Kolla vad smart:

Tivoli-6

Du köper din dricka i en plastmugg….

Tivoli-14

Du pantar din plastburk….

Tivoli-15

Och du får ett mynt och din plastmugg diskas och används igen!
SMART!!!! Det finns många som kan ta efter. Köper du varm choklad får du en riktig mugg, vill du så behåller du den eller får du 5 danska tillbaka. I och för sig ett mynt med ett hål i men dock pengar, mer värda än de svenska =)

 1. Något som danskarna kanske skulle trycka på här i EU? Engångartiklar ska ju bort, detta är ju ett klokt alternativ.

  På mitt jobb har vi dock pappmuggar (av återvunnet material). Av två anledningar:

  1. Vi stänger kl 15 och efter det är det fortarande lektioner på både kompetenscentrum och kulturskolan. Och de försökte med vanliga muggar MEN det kom aldrig tillbaka till cafét utan man fick springa omkring och leta, och ibland hittade lärarna nån kopp med äckligt mögel i… bläää!

  2. Vi har en yttepyttediskbänk, vi diskar för hand, vi har mycket disk och vi som arbetar där i caféet (förutom handledarna) har någon forma av funktionsvariaton. Vi har frågat efter en bänkdiskmaskin, men inte fått gehör. Sen tar ju dom maskinerna lite tid att diska och en större snabbsmaskin finns inte plats för tyvärr.

  Dock har vi papptallrikar och bestick kvar i plast och papper, tills de är slut, tar ganska snabbt på lagret nu. Och papptallrikarna används bara på frukosten. Skedar vet jag inte om vi ska behålla i plast, för blir det vanliga blir det ju stort problem med svinnet av dom. Men som sagt används dom tills lagret på engångs är slut.

 2. Liw skriver:

  Smart och enkel grej. Det är ju både miljösmart och lite kul att få en peng tillbaka. Behövs ibland en morot för att folk ska göra bra saker. Man är lite lat av naturen. Jag tror jättemycket på återvinning och att inte köpa nytt hela tiden för att vara klimatsmart 😉👍

 3. Det var inte dåligt, väldigt smart gjort. Vi får hoppas att Sverige tar efter 👍👍 Där var det äntligen lyssnat på Greta 👍👍👍

  1. fnulan skriver:

   Ja. men jag tror att Danskarna gjorde det INNAN Greta faktiskt =) Kram

 4. Amanda skriver:

  Gud så smart ju! Tycker jag var riktigt bra av dom då behöver man inte slösa och det är bättre för miljön. Toppen 🙂

  1. fnulan skriver:

   Ja det är verkligen tummen upp på det <3

 5. Marie skriver:

  Det borde fler ta efter det var ju väldigt miljötänkt

  1. fnulan skriver:

   Japp, ska sprida ordet!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..