Det ska väl vara jag till det

Jag tog körkort när jag var 20 år och kämpade på och betalade mitt körkort själv. På ett sätt tror jag skärpte till mig av den anledningen, att det togs från min egen plånbok.

Jag måste bara berätta för dig om vad som (såklart) hände mig när jag skulle ta körkort. Och känner du mig är du inte ett dugg förvånad. Klantarsel som jag är och alltid varit. Dagen innan uppkörning hade jag lilla uppkörningen med ägaren från bilskolan. Jag var skitmallig eftersom min bilskollärare var så stolt över mig och sa att han skulle äta upp sin hatt om jag inte klarade den stora uppkörningen. Jag var sjukt säker i bilen och alldeles trygg. Kaxig liten skit var jag minsann.

MEN då på lilla uppkörningen, då hände det som inte fick hända. Jag KROCKADE! Inte mitt fel men ändå, KROCK, dagen innan uppkörning. Det var inte så bra för självförtroendet och på uppkörningen gick det helt åt skogen… Och min bilskollärare, han fick minsann äta upp sin hatt när jag tittade på. Det tog ett halvår innan jag fick mitt körkort för jag dog av rädsla när jag körde bil efter krocken. Suck… Det blev dyrt…. Och vad jag lärde mig?
Ta aldrig ut vinsten i förskott!!

Pq-n1g6LpdPG_g2LM17JlHon5Fc

Foto: Lars Brundin


 1. Vet flera som stannade upp med körning när något sådant hände.. En jag känner körde ner i diket på uppkörningen men fick ändå kortet pga att han var lugn och sansad och gjorde det rätta för att komma upp på ”fötter igen” och fortsätta 😉 Otur för dig, men huvudsaken att ingen kom till skada.

 2. Amanda skriver:

  Ja man lär ju sig alltid nånting och jag skulle nog själv ha varit skitnärvös och kommer nog vara det den dagen jag tar körkort 🙂

 3. Jag trodde också jag skulle klara min uppkörning. Det sista körskole läraren sa var att det går nog bra. Han är nygift. Visst bådar det gott att höra det?!
  Jag klarade det inte, han fick syn på någon tant med rullator som var 500 meter bort som jag skulle ha stannat för. Det hjälpte inte att han var nygift 😂

 4. Madde skriver:

  Krocka i det läget kanske man inte vill göra 🙂 Missade både min första och andra uppkörning, men nu har jag mitt körkort och har haft sen 85.
  Då jag haft mitt körkort ett par år fick jag sladd och körde in i en bergvägg. Då var det nära att jag aldrig skulle sätta mig bakom ratten, men blev tvingad till det. Däremot körde jag inte på den vägen på flera år, och än idag gör det ont i magen då jag måste köra där.

 5. Mina skriver:

  Riktig mardröm dagen innan uppkörning. Tur att det gick bra till slut i alla fall ❤
  Dagen innan jag körde upp kom det nästan en halvmeter snö och jag var väldigt nervös inför att köra i snön. Trots det gick det vägen 😀

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..