Hjälp en blind

Hej vännen, hur mår du idag? Jag mår bara fint. Det känns skönt att kunna säga så. Man ska vara tacksam minsann. Det finns verkligen de som har det mycket jobbigare än vad jag har det.

Jag hörde om en intressant app på P3, ”Be My Eyes” och jag hoppade på med en gång. Det är en app för synskadade som behöver hjälp av en seende volontärer. Vår värld är inte alltid optimal för icke seende.
Om du godkänner kan du få en notis om att någon behöver din hjälp. Det kan vara allt möjligt, är kaffekokaren avstängd, vad är det för fel på datorn, är det rätt bil eller vad som helst! Du får tacka ja eller nej om du vill hjälpa- Vill du blir du uppkopplad via ett livevideosamtal och kan hjälpa den som behöver din hjälp. Appen täcker HELA världen.

Eftersom jag arbetar med personer med funktionsvariationer så ligger det mig varmt om hjärtat att det finns hjälpmedel för de som behöver. Och att det är ofta vi som inte har några funktionsvariationer som faktiskt kan hjälpa till genom att bara vara en helt enkel medmänniska. Och oftast är det helt gratis!

 

  1. Vilken bra app, ska kolla på den jag med 🙂 fast jag har problemet försäkringskassan över mig, så det kanske inte rätt att påbörja något nytt. Räcker med att maken råkade nämna min blogg *suck* alltid är det något, men de gör ju bara sitt jobb. Så är det juh!

  2. Madde skriver:

    Känner samma sak. Vi är ju i samma branch men med olika roller 🙂 Har jobbar med personer som både är helt blinda, och starkt nedsatt syn. Lite häftigt, och vad jag har fått lära mig. Bl.a gick jag på fotboll mycket med en. Lite speciellt, men så skoj.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..