Julafton och julaftonbakis

God fortsättning vännen! Det tog lite tid för mig att komma tillbaka till verkligheten. Jag var så trött igår så det inte var klokt! Så sjukt det är egentligen, dagar av jobb och tusentals kronor för en kväll om året. Jag har tröttnat…. Nu står vi här med rester upp till öronen och min mage gråter förtvivlat och skriker av förskräckelse när den inser att jag vill äta brunkålen som är kvar.

Julafton 2019-20

Det blev en jättemysig och lugn kväll med familjen. Vi var sammanlagt 11 runt bordet när det var dags för mat.

Julafton 2019

Som vanligt började vi med storslagen fika när det var Kalle Anka. Det är en underbar syn att se alla sina finaste sitta där i soffan tillsammans.

Julafton 2019-3

Julafton 2019-4

När Elise vaknade åt hon säkert tre av Matildas goda lussebullar. Farfar Bosse kunde inte säga nej =)

Julafton 2019-5

Julafton 2019-7
Och mat i MÄNGDER!! När ska man lära sig att inte ta i från tårna? Hela vår köksö var FULL av mat. Du som varit hemma hos mig vet hur stor den är…

Kalkon-9

Julafton 2019-10
Trots att Mira är 10 år så är Tomten det bästa som finns på julafton. Här sitter hon med mormor och Elise och väntar.

Julafton 2019-11

Och kolla visst kom han. Se Miras min i fönstret! Helt underbart!!

Julafton 2019-12

Elise blev inte ett dugg rädd utan högg tag i julklapparna och delade ut dom till alla.

Julafton 2019-13

Julafton 2019-14

Julafton 2019-15

Som vanligt fick Mira biljetter till Mellofinalen och hon började verkligen att storgråta av glädje. Det är hennes grej med mamma <3 Min man fick Molly Sanden biljetter av mig. Av barnen fick jag fina Lily and Rose örhängen och jag fick en speciell utskrivare till mobilbilderna av mannen.

Julafton 2019-16

När det var dags för foto så var det inte lika kul med den skäggiga gubben längre. Han var trots allt lite läskig den där danska Tomten. Vi fick ta ett foto när Elise fick lite distans i alla fall.

Julafton 2019-17

Självklart har vi julklappsleken. I år hade vi en för 10, en för 50 och en för 100 kr. Det var ganska kul att se vilka julklappar som alla slagits om faktiskt bara hade ett värde på 10 kr.

Julafton 2019-18

Vi avslutade med ett skitroligt spel på kvällen när man skulle rita och gissa vad de andra ritat. Jag ska kolla upp vad det heter för du måste spela det!!

Julafton 2019-19

Igår sov jag verkligen bort hela dagen.. Julaftonbakis de lux..

 1. Åh så mysigt! 🙂 God fortsättning fina du!

 2. Låter som en fantastisk jul! Själv hade vi en mysig jul hos mamma och nu i två dagar stod mys och pyssel på min lista. Nackspärr har satt stopp för det mesta, men jag är snart bra igen och då är det nyår!! Har ni några härliga planer?
  Kram Kajsa

  1. fnulan skriver:

   Men din stackare! Det var nog så att kroppen menade att du skulle få viktig vila <3 Stor kram och på nyår är vi med vänner.

 3. Låter som en toppen jul:)Jag förstår Mira närmar mig 50 men tycker ändå det är nåt visst när tomten kommer(när dottern blev stor så var där några jular när vi inte brydde oss om att ha tomte men nu har min systerdotter barn så tomten har återkommit:)

  1. fnulan skriver:

   Ja det är så härligt, det spritter i hela kroppen <3

 4. Låter som en riktigt mysig julafton! Låter som dottern här fick typ samma julklapp som dig – en printer 🙂

  Jag är såååå glad att vi inte lagat någon julmat i år då vi inte skulle vara hemma på julafton. Vi hade tänkt fixa lite mat att ha innan och så där, men så blev det inte av och det är jag otroligt glad över nu. Har insett att julmat inte riktigt är min grej faktiskt och är mer än nöjd med att äta det på julafton.

  Detta var första året då vi faktiskt inte hade någon tomte och det känns nästan lite sorgligt.

  Nu ska jag snart ta en tura!

 5. Anna skriver:

  Först och främst – Wow, vilka bilder! Det syns att du fått tillbaka fotoglädjen med nya objektivet. Härligt <3 Vilken fin jul ni fick. Det hör ju lite till det där med att man ska äta sig för mätt och sova hela dagen efter, så känner man sig ännu mer motiverad till att kickstarta det nya året sen 😉

  1. fnulan skriver:

   Åh vad roligt att du ser det. TACK <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..