ANNONS

Roliga språkförbistringar

/

Hej vännen, är det bra med dig? Här är det bara fint.
Jag måste berätta ett roligt minne. Jag såg en företagsbil på Ica och tänkte, Frallebullens vilket roligt företagsnamn. Jag trodde att det bara var vår familj som använde det uttrycket. Det är så vi säger om frallorna vi ska köpa på lördagarna och jag ska förklara varför. Det var nämligen så det var räddningen för min man från Östergötland så att han kunde förstå vad det var vi ville äta och när.

Älskade mannen frågade vad vi ville ha till frukost och vi ville ha bullar. Snälla älsklingen kom hem med kanelbullar och jag dog av skratt. Då förklarade jag att bullar är frallor för oss. Det tar dock inte slut där….
Längre fram skulle vi ha eftermiddagsfika och vi önskade bullar. Vad tror du den stackars mannen kom hem med? Jo frallor… Vi skrattade högt, vi ville ju ha kanelbullar.
Jag är beredd att erkänna (ett svagt ögonblick) att det är vi skåningar som förvirrande. Så för att lösa hela språksituationen har vi döpt frukostbullarna för Frallebullar. Och sen har du Helsingborgsfolket som har ”Bulle i bulle”... Den kan ju bli hur som helst..

Vad är vad för dig?

15
13

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00