Roliga språkförbistringar

Hej vännen, är det bra med dig? Här är det bara fint.
Jag måste berätta ett roligt minne. Jag såg en företagsbil på Ica och tänkte, Frallebullens vilket roligt företagsnamn. Jag trodde att det bara var vår familj som använde det uttrycket. Det är så vi säger om frallorna vi ska köpa på lördagarna och jag ska förklara varför. Det var nämligen så det var räddningen för min man från Östergötland så att han kunde förstå vad det var vi ville äta och när.

Älskade mannen frågade vad vi ville ha till frukost och vi ville ha bullar. Snälla älsklingen kom hem med kanelbullar och jag dog av skratt. Då förklarade jag att bullar är frallor för oss. Det tar dock inte slut där….
Längre fram skulle vi ha eftermiddagsfika och vi önskade bullar. Vad tror du den stackars mannen kom hem med? Jo frallor… Vi skrattade högt, vi ville ju ha kanelbullar.
Jag är beredd att erkänna (ett svagt ögonblick) att det är vi skåningar som förvirrande. Så för att lösa hela språksituationen har vi döpt frukostbullarna för Frallebullar. Och sen har du Helsingborgsfolket som har ”Bulle i bulle”... Den kan ju bli hur som helst..

Vad är vad för dig?

 1. Sandra skriver:

  Jag förstår din man helt. Väldigt förvirrande i Skåne. 🙄 Jag har växt upp i Finspång med frallor och bullar och håller fortfarande fast vid det efter 28år i Malmö…😁

 2. Helen skriver:

  Håller med dig! Är från Blekinge, ett par mil från skånegränsen, och har vuxit upp med frallebullar så det uttrycket har nog funnits i minst 50 år!

 3. Marie skriver:

  En kanelbulle eller dylikt är ju bulle och frallorna är de små matbröden.

 4. Ha ha skrattar gott…well bullar är ju frukostbullar, fralla säger vi här hemma endast om franskbrödet och ska det vara kakan ja då är det kanelbulle såklart. Men bulle i bulle har inte slått högt i Malmö
  Kram Kajsa

 5. 😂 ni är tokiga . Jag säger som mannen din kanelbullar och frallor förstår att det där va förvirrande för din man för det va det för mig med hahaha

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..