Modifierat viktväktar recept SÅ GOTT!

Vännen, alltså förlåt. Jag har helt och hållet struntat i dig. Dels för att jag varit mormor mycket, renoverat och igår klubbades jag av migränmonstret. Vilken tur att du orkar komma tillbaka och förlåter mig. Du vet att jag finns på Instagram också va? Jag kämpar för att komma upp i 10k så att jag kan dela mina inlägg där. Kan du hjälpa mig kanske?
Idag hittade jag ett recept i Viktväktarnas receptbank som jag ville testa. Jag är INTE glad i fisk men tänkte testa. Däremot har jag gjort en del ändringar på originalreceptet så du får min version av Panko- och parmensanpanerade fiskpinnar. Och GUDARS vad gott! 

Fiskpinnar:
500 gr torsk (upptinad eller färsk)
2 ägg
1 dl panko ströbröd
1 dl riven parmesan
1/2 msk flytande margarin
Salt, svartpeppar & grillkrydda
Potatismos:
800 gr potatis
1 tsk flytande margarin
1 dl lättmjölk
Muskotnöt, salt & svartpeppar
Sås:
2 dl matlagningsyoghurt 8%
1 klyfta vitlök
3 msk dill
Pressad citron efter smak, salt, citronpeppar och italiens örtkrydda

Börja göra såsen så att den kan stå och dra i kylen en stund, det är bara att blanda allt och smaka av.
Skala och koka potatisen tills den är färdig under tiden gör du fiskpinnarna:
Torsken delar du i mindre bitar och doppar bitarna i uppvispade ägg. Sedan vänder du bitarna i blandningen med panko, kryddor och den rivna parmesanen. Stek sedan bitarna tills dom är riktigt frasiga och fint bruna. Det sista är bara att göra potatismos som vanligt! Ha gärna citron att ta på fisken om du gillar det.
Jag serverade med ärtor och ärligt talat hade inte såsen behövts även om den var väldigt god. 11p om du följer blått!

Viktväktarna recept fisk

Jag trodde inte på det där med sås till potatismos men det var jättegott!

Viktväktarna recept fisk

Det är första gången för min del med panko, det var hur bra och gott som helst. Jag öste i en hel del krydda i blandningen. MUMS

Viktväktarna recept fisk
Mira rynkade på näsan och surade för att hon inte skulle få ”riktiga” fiskpinnar. MEN, när hon smakat åt hon som en tok. Det blev riktigt riktigt gott och det kommer vi att göra om fler gånger.

Viktväktarna recept fisk

 1. Hej
  Ja Panko är bra mycket godare & roligare än vanligt skorpmjöl🍤
  Ser supergott ut😋

  Trevlig Helg🌸

 2. Tess skriver:

  Men jösses Amalia å gott allt ser ut som du lägger upp åhhh 😋❤️😍

 3. Amanda skriver:

  Mumms så roligt att komma in på den blogg och hitta lite resept 🙂

 4. Sofie skriver:

  Det receptet lät riktigt gott, måste testa. Älskar fisk men är sämst på att hitta bra rätter som jag kan laga eller tycker om. 😍 Följer nog inte dig på Instagram, skärpning där! 😁

 5. Det där är ju bättre än vanliga fiskpinnar ju mer kött än dom vanliga 😊… Det där såg verkligen gott ut och tack för att du delade med dig av receptet 😊

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..