Vegetarisk mat kan vara livsfarlig🙈

Kära du, jag gjorde ett STORT mat-misstag med vegetarisk lasagne. Jag hade höga förhoppningar om att lägga ut världens godaste recept till dig. Jag fotade och fixade och slickade mig om munnen för det såg så gott och luktade fantastiskt. Jag verkligen längtade efter att få äta denna kulinariska rätt trots att det var en vegetarisk rätt. Jag är nämligen LIVRÄDD för allt vegetariskt.

Sen smakade jag, det var SÅ äckligt! Det värsta var att jag gjorde dubbel sats för att jag trodde att jag skulle vilja ha 100 matlådor. Jag tvingade Mira att smaka och när hon frynte på näsan blev jag skitarg. Sen ångrade jag mig när jag själv smakat och bad henne om ursäkt.
Nä, allt åkte rakt ner i sopen. Inte ens råttorna skulle vilja äta det där. Jag är inte så taskig och jag ens bjuder dom på det.

SÅ, kontentan av det hela.
1. Jag behöver ett GOTT och relativt nyttigt recept på vegetarisk lasagne
2. Jag kommer aldrig mer att göra dubbel sats av något jag inte tidigare smakat på
3. Låt inte bilderna lura dig. Bara för att en ny maträtt eller en godisbit ser god ut, ÄT det inte. Det är livsfarligt och du kan få men för livet.
4. Jag har rätt, vegetarisk mat är inte gott….

2020-01-29 16.44.06

Visst ser det alldeles fantastiskt ut!

2020-01-29 17.25.43

 1. Joula skriver:

  Här kommer ett super lätt och gott recept. 1lök,500gr färsk bladspenat, 1burk krossade tomater, 1 grönsaksbuljong, 3-4dl grädde, 3-4dl vatten, 1pakt fetaost, och lasagplator salt o peppar försiktig med saltet buljongen o fetaost en är salt. Stek allt till en röra, utom fetaosten varva sedan röran och plattor och feta avsluta med riven ost. In i ugnen tills platserna är klara. Lycka till 😊

 2. Jag har ett recept på jobbet som är super gott mailar dig det. Har inte det i huvudet.

 3. Helen skriver:

  Hej
  Synd att du blev så besviken. Här kommer ett recept tips på en vegetarisk lasagne jag kan sätta en peng på att du INTE kommer att snörpa på näsan åt:-)

  Gör så här

  Sätt ugnen på 225°C.

  Skala, dela och finhacka lök och vitlök.

  Fräs lök och vitlök mjuk i olja utan att de tar färg, ca 3 minuter.

  Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, honung, buljongtärning, timjan och vatten.

  Koka på medelvärme utan lock ca 5 minuter. Tillsätt spenaten och låt koka ytterligare ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

  Skär halloumin i tunna skivor.

  Varva tomatsås, lasagneplattor, pumpakärnor och halloumi i en ugnssäker form, ca 20 x 30 cm. Börja och avsluta med tomatsås. Strö över riven ost.

  Ställ in i mitten av ugnen ca 20 minuter.
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk rapsolja
  • 1 paket färska lasagneplattor (à 200 g)
  • 3 msk tomatpuré
  • 500 g krossade tomater
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 msk hackad färsk timjan (eller 1 tsk torkad timjan, för 4 portioner)
  • 4 dl vatten
  • 200 g fryst bladspenat
  • 2 halloumiost (à 200 g)
  • 1 1/2 dl pumpakärnor (gärna rostade)
  • 1 1/2 dl riven prästost
  • salt och svartpeppar
  • ev färsk timjan till garnering

  Själv hoppade jag timjan då det inte är min favorit ört, men det är ju som allt annat en smaksak. Hoppas du törs testa detta och att allt hopp om vegetariskt inte försvunnit hos dig Fnulan1 Tack för en fin och varm blogg. Ha den bästa dagen.
  //Helen

  1. fnulan skriver:

   Åh så himla snällt och fint av dig att dela med dig. Jag ska verkligen ge det en chans. Stort TACK och verkligen från hjärtat, tack för fina ord <3

   1. Helen skriver:

    Tack själv <3
    jag är i själva verket en köttoman upphöjt till 10, men den här, den fick upp mina ögon för att testa lite vegetariska varianter….ibland. Men kött överger jag aldrig 🙂

 4. Kamilla skriver:

  Men vad trist att du inte gillade den. Den ser verkligen supergod ut. Skicka hit formarna så mumsar jag upp den. Trist när det inte blev så ni önskade

 5. Marie skriver:

  Jag är för glad i kött så jag skulle ha svårt, men eg vore ju det det bästa, det ser jättegott ut

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..