Farmor Annas tomatsoppa

Tomatsoppa på enkelt sätt, en favorit i repris =)

Mira tjatar ofta efter tomatsoppa… Jag har aldrig gillat det men gillar soppa… För ett par år sedan fick hon tomatsoppa hos Anna. Och jag lovar dig att det var väldigt längesedan, typ ungefär på stenåldern. Hon minns den fortfarande, och jag minns hur ungen fullständigt hällde i sig den ljumma soppan. Anna tänkte nog att Mira aldrig fick mat hemma. Så hade jag tänkt.

Jag tänkte att det måste vara en skitsvår soppa att göra men när Mira bad om tomatsoppa igen kröp jag till korset för att fråga Anna om receptet. Och jag blev otroligt förvånad, var tog de äckliga tomatkrossen och det jobbiga momentet att mixa allt till en slät soppa? Som bortfluget. Och vet du, jag åt också soppan som jag aldrig hade sett mat tidigare. Mira hade rätt, Farmor Annas är den bästa och enklaste! Hon heter farmor Anna för hon har nyss fått två små ljuvliga tvillingflickor till familjen ❤️❤️❤️

Här kommer det:
4 portioner
1,5 tub tomatpuré
3,5 dl grädde
3,5 dl vatten
1 kycklingbuljongtärning
1-2 msk maizena utblandat i vatten
Salt (om det behövs) och gärna lite tabasco

Blanda allt kallt och värm det sedan försiktigt! Spä ut det eller red mer om det behövs. FÄRDIGT!!!
Sen kan man såklart piffa med lite vuxengott. Några droppar tabasco extra, lite vitlök, pesto eller varför inte rostade solroskärnor? Fantasin är det bästa receptet
KÖR HÅRT!

 

tomatsoppa

 

Mira ville ha pasta i sin =)

 1. Liv skriver:

  Smarrigt, kanske man skulle prova 🙂

  1. fnulan skriver:

   Det tycker jag verkligen att du ska göra =)

 2. Amanda skriver:

  Den här soppan måste jag provs❤️

 3. Madde skriver:

  Enkla recept är det bästa, Gillar rent generellt tomatsoppa, och detta måste testas

  1. fnulan skriver:

   Japp gör det, supersmarrigt!

 4. Älskar enkla recept! Barnen äter ofta tomatsoppa – en ännu enklare variant, Kelda heter den 😂

 5. Tack för receptet men hur mycket tomatpuré ska det vara. Jag köper oftast på burk, och tuberna kan ju vara olika stora? Tack för svar. Kram Anki

  1. fnulan skriver:

   Åh Anki, jag vet faktiskt inte. Jag köpte två tuber av vanligaste sorten och körde på det. Jag tror inte att det är supernoga. Smaka av så det passar dig. =) Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..