ANNONS

Skilsmässa

/
--- Reklam för Lavendla---

Vännen, vad kan du om vanlig familjejuridik, vet du vad som är viktigt att tänka på som sambo eller vid skilsmässa bland annat? Jag ska ärligt erkänna att jag hade verkligen ingen aning vad jag skulle göra när jag skiljde mig 2005. Det största misstaget jag och min dåvarande man gjorde var att inte ta hjälp av någon som kunde.
Under min jobbiga skilsmässoperiod skulle jag vara klok och ta bra beslut. Det gick inte och den största anledningen till det var att det fanns sårade och besvikna känslor inblandade. Därför ångrar jag att vi inte tog hjälp. För det första så är jag säker på att skilsmässan hade blivit mindre ”smutsig” och för det andra (men det viktigaste) hade det hjälpt Cornelia och Gabriel. Deras föräldrar hade tvingats till att sköta det snyggt och faktiskt prata. Vår skilsmässa gick ut över våra barn och faktiskt hela övriga familjen. Jag ryser bara jag tänker på det och det gör mig ledsen att det blev som det blev.

När jag läste psykologi fick jag lära mig en sak som varit med mig hela mitt yrkesliv, MAN SKA ALDRIG ta stora beslut när man går igenom en kris. De besluten blir inte alltid bra. Jag tänker på de beslut som ska tas vid dödsfall till exempel. Ha dina papper klara den dagen du lämnar dina barn. Låt inte dina älskade sitta i sin stora sorg och behöva ta jobbiga beslut. Ta hjälp och förbered det som går att förbereda. Jag lovar att det kan underlätta för din familj som finns kvar.

Ett förslag på professionell hjälp är Lavendla som kan vara ett bra för dig i ALLA dina familjesituationer. De kan allt om bouppteckning, skilsmässa, köpekontrakt, samboavtal, bodelning och arvsrätt med mera. Lavendla har Sveriges nöjdaste anhöriga enligt Trustpilot och erbjuder sina tjänster i hela landet. Naturligtvis är det utbildade jurister som hjälper dig. Genom att du gör en del av jobbet själv via deras planeringsverktyg kan du spara in på arvodes kostnaden när du väl går igenom allt med din personliga rådgivare. I din sorg kan du istället fokusera på det som är viktigt genom att låta Lavendla hjälpa dig.
Jag vill verkligen uppmana dig att ta hjälp både innan och under tiden det behövs. När du väl sitter där är det svårt…

Denna man kommer jag aldrig att lämna <3. Barnen ska också veta vad som händer den dagen jag inte finns mer.

6
22

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00