Broccolisoppa och denna historia

Min man ville ha broccolisoppa, hans fru fixar broccolisoppa. Nja, det finns väl en historia bakom egentligen. Han skojade när han ringde hem att han var besviken på att det skulle bli Tacos och inte just broccolisoppa. Då fick jag horn i pannan och tänkte direkt:
Då ska han få sig sin soppa.

Under tiden jag lagade den ringde min arbetskamrat och samtidigt ringde mannen så jag inte kunde svara. Då kommer ett sms:
– Du fattar att jag skämtade va? Du behöver INTE göra broccolisoppa.

Tsssss…. han ska banne mig få sig sin jäkla soppa. Och det fick han.. Så det så. Punkt. Nu kan han äta soppa till lunch i en vecka, så mycket gjorde jag. GOD var den faktiskt trots mitt hitte-på =). Du får smaka av lite om du gör den för nu har jag höftat med mitt recept vad jag tror att jag tog.

Jag tog en lök och en vitlöksklyfta och stekte upp lite. Sedan hade jag i 300 gram upptinade broccoli och en kyckling buljongtärning. När det hade puttrat upp sig tog jag i 2,5 dl grädde, 1 dl mjölk, 1 dl créme fraîches och kycklingfond. Det fick småkoka tills broccolin var klar. Sedan hade jag i salt, peppar och 1 dl riven parmesan. Spä ut med mjölk om du tycker att den är för tjock. Denna räcker till cirka 4 portioner.

Till det fräste jag på lite bacon och hade ovanpå tillsammans med lite riven ost. Mannen åt och var väldigt nöjd. Det var jag med, med min tacos <3

För att göra soppan mer Viktväktarvänlig så ta 4 % matlagningsgrädde 2,5, 1 dl minifraishe och skippa baconet om du inte vill ha det förstås. Då blir det 4 p per portion ex bacon.

  1. Så himla gott med broccolisoppa. Tack snälla för receptet.

  2. Men mums! Hade gärna tagit en sådan matlåda jag också! Har aldrig tänkt på att ha ost i soppan, det ska jag absolut testa nästa gång!

  3. Marie skriver:

    Smaskilaskens, jag brukar också byta ut vanlig grädde mot matlagningsgrädde faktiskt.

  4. Amanda skriver:

    Mumms jag såg bilden på instagram och jag måste säga jag är avis på din man såg ju så gott ut .)

  5. Oj taxis som funkar alla dagar i veckan för mig skulle jag lätt föredragit . Men tur att han har en snäll fru som kan laga det han vill ha 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..