Kassler och broccoligratäng💙

Idag är det vanlig måndag men ändå ovanlig. Familjen är iväg och jag håller mig hemma. Jag har turen att kunna jobba hemma. Just nu sitter jag och äter lunch tillsammans med dig och säger hej. Du är ett väldigt tyst lunchsällskap om jag får säga det. Du kan väl i alla fall säga något? Monolog är inte alltid så roligt =)

Igår lagade jag till en så otroligt GOD kasslergratäng. Jag hittade receptet på nätet men ändrade en hel del så att den passade oss här hemma. SÅ SMARRIG. Dock kan barn få en allergisk chock av all nyttig broccoli… JÄTTEGOTT och kommer verkligen att göra fler gånger! Nu har jag tre matlådor i kylen i alla fall.

4 portioner, 6p 💙
4 portioner tagliatelle
300 gr kassler utan fettet
500 gr broccoli
1 msk maizena
2 dl mjölk (lättmjölk)
1 dl riven ost (17%)
2 dl kokspad från broccolin
Salt, vit- & svartpeppar, Italiensk salladskrydda
1
 Äggula

 1. Koka pastan
 2. Koka broccolin enligt anvisningar i saltat vatten. Färsk broccoli kokas i cirka 4 minuter.  När det är klart så sila bort kokvattnet, men spara 2 dl till såsen
 3. Ta kokspadet och 2 dl mjölk i en kastrull och låt det koka upp.
 4. Tillätt Maizena och rör om hela tiden. Ha i kryddor efter egen smak och tycke. Låt småputtra i några minuter
 5. Ta bort kastrullen och ha i äggulan samt den rivna osten
 6. Strimla kasslern i lagom stora bitar och lägg i en ugnssäker form tillsammans med pasta och broccoli.
 7. Häll sedan över ostsåsen och sätt in högst upp i ugnen 225° cirka 15 minuter.

Fler av mina recept hittar du HÄR

Kasslergratäng-3

Kasslergratäng-2

 

Kasslergratäng-5

Kasslergratäng-6

Kasslergratäng

Kasslergratäng-7

Kasslergratäng-8

Kasslergratäng-9

 1. Marie skriver:

  Ojoj det lät ju inte jobbigt gott eller? Jag som ska börja göra mat till mig och tösen

 2. Tänk vad fina bilder kan försöka lura en. Jag som inte alls gillar kassler tycker att din rätt ser supergod ut. Vem vet jag kanske börjar gilla kassler igen

 3. Diana skriver:

  Det där verkade riktigt gott, min son som visserligen är vuxen nu, hade verkligen drabbats av allergisk chock eller möjligen förgiftning då han bestämt hävdar att broccoli är gift 😂Vi andra i familjen gillar det verkligen.

  Skönt att kunna jobba hemma, normalt sätt är jag grymt effektiv vid hemarbete…men just nu tog jag semester i stället.

 4. Sofie skriver:

  Det låter riktigt gott, såg gott ut också. Måste prova detta recept 😍

 5. Amanda skriver:

  Men mums det här låt ju verkligen super gott tycker jag älskar när du delar recept <3 tråkigt när lunch sällskapet är så tyst haah <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..