ANNONS

Kassler och broccoligratäng💙

/

Idag är det vanlig måndag men ändå ovanlig. Familjen är iväg och jag håller mig hemma. Jag har turen att kunna jobba hemma. Just nu sitter jag och äter lunch tillsammans med dig och säger hej. Du är ett väldigt tyst lunchsällskap om jag får säga det. Du kan väl i alla fall säga något? Monolog är inte alltid så roligt =)

Igår lagade jag till en så otroligt GOD kasslergratäng. Jag hittade receptet på nätet men ändrade en hel del så att den passade oss här hemma. SÅ SMARRIG. Dock kan barn få en allergisk chock av all nyttig broccoli… JÄTTEGOTT och kommer verkligen att göra fler gånger! Nu har jag tre matlådor i kylen i alla fall.

4 portioner, 6p 💙
4 portioner tagliatelle
300 gr kassler utan fettet
500 gr broccoli
1 msk maizena
2 dl mjölk (lättmjölk)
1 dl riven ost (17%)
2 dl kokspad från broccolin
Salt, vit- & svartpeppar, Italiensk salladskrydda
1
 Äggula

  1. Koka pastan
  2. Koka broccolin enligt anvisningar i saltat vatten. Färsk broccoli kokas i cirka 4 minuter.  När det är klart så sila bort kokvattnet, men spara 2 dl till såsen
  3. Ta kokspadet och 2 dl mjölk i en kastrull och låt det koka upp.
  4. Tillätt Maizena och rör om hela tiden. Ha i kryddor efter egen smak och tycke. Låt småputtra i några minuter
  5. Ta bort kastrullen och ha i äggulan samt den rivna osten
  6. Strimla kasslern i lagom stora bitar och lägg i en ugnssäker form tillsammans med pasta och broccoli.
  7. Häll sedan över ostsåsen och sätt in högst upp i ugnen 225° cirka 15 minuter.

Fler av mina recept hittar du HÄR

Kasslergratäng-3

Kasslergratäng-2

Kasslergratäng-5

Kasslergratäng-6

Kasslergratäng

Kasslergratäng-7

Kasslergratäng-8

Kasslergratäng-9

10
19

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00