ANNONS

BETALT ANNONSSAMARBETE MED FRS Sverige

Snabbaste vägen till Tyskland

/

Nu har den snabbaste vägen till Tyskland kommit till Ystad, FRS tar dig över kontinenten på endast 2,5 timme. Du slår dig ner i deras bekväma fåtöljer, kopplar upp dig mot gratis WiFi, köper dig nåt att äta i cafeterian eller i restaurangen och shoppar när båten kommit över på tysk mark. Wipps så är du framme!

csm_frs-high-speed-katamaran-und-kreidefelsen_1a47043a0f

Halverad restid till Tyskland

Med sina 40.000 hästkrafter och 44 knop tar FRS dig över vattnet med sin 91 meter ”långa” katamaran med plats för 210 bilar och 676 passagerare i ett naffs. Tiden för resa över till Sassnitz har halverats mot förr och det gör det så mycket enklare och smidigare att uppleva Tyskland över en dag eller en kortare weekendresa som vi gjorde.

FRS Ystad Tyskland Sassnitz-2

Katamaranen

När katamaranen byggdes år 1998 var det den snabbast i världen. Den har även vunnit det ”blåa bandet” för snabbaste färden över Atlanten mellan UK-USA. Nu har rederiet investerat 15 miljoner euro i den nya linjen mellan Ystad och Sassnitz för att vara en attraktiv båt för de som enbart vill göra en dagstur eller göra en kortare weekendresa. FRS tillhör det nordtyska rederiet från Flensburg med båtar över hela världen.

IMG_7419-scaled

Gänget samlat i Covid-19 tider

Äntligen var vi samlade. Jag, Åse (56kilo.se) och våra älsklingar hade inte träffats på så himla länge så det blev ett kärt återseende.
På färjan var det tydliga instruktioner för att följa de regler som finns gällande Covid-19. Vartannat säte var avstängt, påminnelser i högtalaren hela tiden, handsprit fanns överallt och det var krav på att bära munskydd om du inte satt ner. Det var väldigt bra och tydlig information som ingen kunde missa. BRA jobbat!

FRS Ystad Tyskland Sassnitz-3

Maten

Vi satte oss i restaurangdelen på färjan och där fastnade vi hela resan. Utbudet på maträtter var inte den största men med det låga antalet resenärer har jag ändå en förståelse för att det var så. Vi kollade dessvärre aldrig vad cafeterian erbjöd på båten.

På resan till Tyskland åt jag och mannen varsin tapas bricka och vi skålade självklart in resan med lite vin.

På resan hem åt vi smörrebröd och skålade ut resan 😉

FRS Ystad Tyskland Sassnitz-4

När vi åkte hem fick vi hälsa på kapten på bryggan. Det känns alltid lite speciellt att få komma upp dit. Åse tog kikaren och kommandot med en gång ;). Kapten berättade massor om katamaranen och visade alla spakar och trudelutter på panelen.

FRS Ystad Tyskland Sassnitz-5

Taxfree

På båten finns det en liten taxfreeshop. Det var inte det största utbudet men ändå mer än tillräckligt om man inte orkar gå av båten. Priserna var de samma som i Bordershopen som låg i hamnen i Sassnitz. Vi handlade där på vägen hem, även där var utbudet väldigt begränsat men vi köpte på oss öl och vin. Det var ett tag sedan man hade det hemma =)

FRS Ystad Tyskland Sassnitz

I november erbjuder FRS två avgångar torsdagar till söndagar. Nu får vi vänta ända tills våren 2021 att göra resan över igen. Rederiet stänger ner avgångarna under lågsäsongen för att välkomna oss igen nästa år med fler avresetider. Vi alla fyra är överens om att detta kommer att bli toppen med kortare restider och fler avgångar. Vi längtar massor för 2021 års resa till vackra Rügen med massor att uppleva.

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@Fnulan
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00