ANNONS

BETALT ANNONSSAMARBETE MED FRS Sverige

Boende och mat i Binz

/

Nu är det dags att berätta om boende och mat i Binz. Det finns ett gigantiskt utbud på boende och restauranger eftersom Binz är en populär semesterort på ön Rügen och är den största bad- och kurorten med sina 6.000 invånare. Hit kommer du med tåg eller bil och är nära Sassnitz där FRS färjan har sin hemvist. Alla sevärdheter jag tycker att du ska uppleva där hittar du HÄR.

Grand Hotel Binz

Vi spenderade våra två nätter på 

Grand Hotel Binz

som ligger i slutet på den finaste delen av strandpromenaden. Hotellet ligger lite för sig själv och gränsar till ett stort grönområde. Så du kan få både skogs- och havsutsikt på detta hotell. 

Grand Hotel Binz 2-2

Det känns alltid storslaget att köra upp till en entre på ett hotellen där någon möter upp dig för att hjälpa till med väskorna. Hotellet har en stor parkering för alla gäster som är gratis.

Grand Hotel Binz 2
Grand Hotel Binz
Grand Hotel Binz utsikt-3

Här bodde vi, mannen och jag, ett rum med havsutsikt och med hela strandpromenaden framför oss. Det var bara att ta på sig morgonrocken och starta dagen med ett bad i havet. Vi väntar med det tills vi kommer tillbaka till våren. Jag glömde fota själva rummet för jag blev alldeles betagen av utsikten.

Grand Hotel Binz-2
Grand Hotel Binz-5

På hotellet erbjöds en stor frukost med ALLT. Där var verkligen ingenting som saknades. Om vi kommer tillbaka ska jag be om en take-off-låda och packa ner frullen och gå ner och äta den på stranden i min morgonrock och snyggtofflor.
Hotellet erbjöd gratis salladsbuffé vid lunch till alla gäster och självklart fanns där en bar för drinkar och live musik vissa kvällar.

Grand Hotel Binz Frulle

Spa och träning på hotellet

Grand Hotel Binz erbjuder sitt spa till gästerna som bor på hotellet. På morgonen är där även vattengymnastik. Den sov vi bort ;). Mannen hälsade dock på gymmet som fanns där också. Det sov jag också bort.

Grand Hotel Binz-6

Spa:t erbjöd olika sorters arom-bastur, en pool och massor med behandlingar om man beställde detta. Vi gosade till oss supergoda alkoholfria drinkar, gudars vad goda dom var!

Grand Hotel Binz-4

Skönt att bara vara, jag saknade dock en lite varmare pool eller jacuzzi efter varit ute ett par timmar =). Spa:t hade noga restriktioner att man endast fick vara tre i på samma gång med mera.

Grand Hotel Binz-3

Weltenbummler

Vår första kväll spenderade vi på mysiga Weltenbummler som låg vid strandpromenaden. Restaurangen har funnits sedan 2010 och smyckas med väggmålningar och en massiv bar i kanadensiskt ek. Restaurangen är uppdelad i olika världsdelar när det gäller inredning. Lite kul tänkt!

Weltenbummler

Du möts först av en mysig bakgård där jag gärna hängt ett par timmar men det var lite för kallt för det.

Weltenbummler-4

Vi startade med varsin fördrink och världens bästa Åse bjöd in mig i Cosmopolitans värld. Hur har jag kunnat missa den? Det är säkert för att jag är livrädd för att testa nytt.

En ganska märklig sak som vi upptäckte var att inga av de restauranger eller barer vi var på i Binz hade engelska menyer. Är det inte konstigt när det är den populäraste semesterorten på Rugen? Det var även många som inte pratade engelska. Alla tyska tv kanaler dubbade alla filmer med mera så det är kanske därför. Tänk också på att alltid ha kontanter på dig, alla ställen tar nämligen inte kort. Skumt.

Weltenbummler förrätt

Jag åt Gambas al ajillo till förrätt och Schweinebäckchen vom Iberico (oxkind) till huvudrätt. Priserna är i princip som i Sverige. Men Jesus vad gott det var! Vår trevliga servitör tyckte att jag skulle våga testa oxkind och jag ångrar det inte en sekund.

Weltenbummler huvudrätt

Här satt vi och verkligen njöt! Jag gillade Weltenbummler väldigt mycket då det fanns så mycket berättelser som servitören berättade för oss. När det finns en storytelling kring ett ställe är jag såld. Det innebär oftast att det är mer hjärta och tanke bakom det dom gör, en helt annan stolthet.

Weltenbummler-3

Här ser du delar av baren gjord på ek från Canada.

DSC03157

Arkona Skybar

Lördagens lunch åt vi på Arkona Skybar. Och vi åt den godaste hamburgaren EVER! Ever ever ever…
Stället ska faktiskt få ett helt eget inlägg eftersom det var så himla coolt!

Arikona Skybar

Konditorei Bäckerei Peters

Av en slump så stannade vi till på ett ställe på väg till båten. Det var massor av bilar där så det var ju något att uppleva. Peters var ett anrikt konditori och andra generationen som driver det välkända stället.

Peters konditori

Och vet du en sak, här fanns en engelsk meny =)

Peters konditori-2

Det verkar som att tyskarna äter frukost och umgås ute på söndagarna. Flera familjer samlades kring borden och åt tillsammans. Stället bjöd på klassiska bakverk, lunch, mackor, frukost och glass och mycket annat. Peters ligger precis vid hamnen med havet som utsikt. Härligt ställe (och förödande mycket gott)!

Peters konditori-3
0
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00