ANNONS

Trotsa regnet

/

På kvällen igår trotsade vi regnskurarna, vann matchen med 1-0 och fick njuta som tusan av Kåseberga och stranden. Det var skönt att komma hemifrån och slippa kaoset med huset.

Både kommunen och Ocab kom hem till oss igår och problemet vi drabbats av är att dagvattnet exploderat upp i våra väggar till källaren. På en vecka har det vid tre tillfällen kommit så mycket regn som det BORDE göra på 10 år. Så då förstår du kanske hur mycket regn vi fick förra veckan. Men, vad är det om jämför med våra södra grannar i Europa.

Mira Kåseberga

Vi åkte ner till Kåseberga på kvällen tillsammans med mannens familj och mina föräldrar. Fredriks mamma längtade efter stekt still och potatismos som är så typiskt för Skåne så vi käkade på Kåseberga fisk.

Mira Kåseberga

Uppe i landet heter sill ”strömming”. Skillnaden är faktiskt att fiskarna lever i olika sorts vatten och strömmingen är lite mindre och har mindre fett (enkelt förklarat).

Mira Kåseberga

Efter maten blev det glass och sightseeing i den lilla vackra hamnen men stora historiska sevärdheter som Ale Stenar.

Kåseberga
Mira Kåseberga

Till sist hamnade vi på vår favoritbrygga i Ystad och njöt av picknickkorgen. Mira och kusin Moltas var galna nog och hoppade i havet. Det blev dock en ganska kort visit i det iskalla vattnet haha =)

Mira Kåseberga

Jag blir alldeles till mig när jag är vid havet. Ååååååå jag vill mot havet, jag vill bo där hela sommaren. Det går bra med en liten stuga, kolonilott, badhytt, torp eller slott. Jag kan till och med tänka mig långligga på en camping med staket och blommor i höga krukor och matcha mannens kläder. Vad som, bara jag får komma nära. Tält är dock a big NO NO. Där går gränsen minsann.

Ystad Stranden
8

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@Fnulan
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00