ANNONS

Bästa julkappen

/

Förra året fick vi en ljuvlig julklapp av mina svärföräldrar, en vistelse på Ystad Saltsjöbad (YSB). Vi har väntat länge på att kunna använda den och äntligen var det dags. Mannen och jag ett dygn på spa. Bara vi. Det var minst sagt längesedan och behövligt. Här kommer ett bildregn om du vill se.

Ystad Saltsjöbad-3

För min del hade det varit tillräckligt att stanna på rummet hela dygnet haha. Ja men gud, ett rum på hörnan med världens utsikt, vad mer kan man behöva?
Jo just det en sak, en snygg man är ju trevligt att ha med sig också :). Den turen hade jag.

Ystad Saltsjöbad-2
Ystad Saltsjöbad-4

Vi hade en sen middag inbokad, 21:00, så vi började med att käka varsin pokebowl och en glas bubbel på Lido Launch (andra våningen). Det var otroligt gott!!
Tänk på att boka middagstid och behandling i god tid och vänta inte in i det sista som vad vi gjorde 🙈.

Ystad Saltsjöbad-6

Herregud vad det har hänt mycket på YSB sedan sist jag var där.

Det var ett helt nytt ställe! Flera nya ställen och aktiviteter man kan göra tillsammans. Innan saknade jag att det fanns något att göra när man ätit upp middagen så det blev en väldigt positiv överraskning.

Ystad Saltsjöbad-5

Hela stora spadelen hade fått sig en rejäl ansiktslyftning och jag som jobbade där 2008 såg hur mycket hjärta och själ man lagt ner i planeringen. Nu är det inte bara en stor pool, det är så mycket mer!
Drinkarna var SJUKT goda!

Ystad Saltsjöbad-7

Jag fotade inget inne på spa delen av den enkla anledningen att jag vill först och främst bara njuta men också med respekt för de andra som var där. YSB har säkert massor med fina bilder på sin hemsida om du är nyfiken.

Alltså någon gång ska jag besöka YSB på sommaren, det har jag aldrig gjort! Då ska jag ligga vid stora poolen och gotta mig istället för där inne. Jag bokar nog två veckor =)

Ystad Saltsjöbad-25
Ystad Saltsjöbad-11

Middagsdags =). Först tyckte vi att det var sent med middag 21:00 men sådär i efterhand var det helt perfekt för oss.
Vi behövde inte stressa ett dugg utan tog det så lugnt vi bara kunde. Jag hann till och med somna till på rummet. Först tänkte vi lägga oss i de lyxiga sängarna vid elden i spa-delen men vårt rum var så magiskt med utsikten så vi valde att mysa där istället =).

Ystad Saltsjöbad-14

Älsklingsmannen min.

Ystad Saltsjöbad-16

I vårt paket ingick det tre rätter. Jag åt råbiff på oxinnanlår med dijonaise, schalottenlök, friterad potatis och riven dansk hårdost till förrätt och helstekt kalvrygg med palsternackskräm, karamelliserad schalottenlök, timjan och lagerbladsky till huvudrätt. Efterrätten orkade jag faktiskt inte….
Mannen åt Langos med skagenräka, syrad grädde och forellrom till förrätt och bakad Torskrygg med sauterad gulbeta, smörad musselvelouté, rosépeppar och dill till huvudrätt.
Maten på YSB är och har alltid varit top notch. Jag har aldrig blivit besviken. Detsamma gäller servicen.

Ystad Saltsjöbad-15
Ystad Saltsjöbad-22

När vi ätit färdiga var vi i valet och kvalet om vi skulle gå till spa:t igen, ta en drink till, spela shuffle, spela biljard eller gå och lägga oss. Gissa vad vi valde.

Ystad Saltsjöbad-8

Det blev ett godnatt från oss faktiskt. Vi var så nöjda båda två!

Ystad Saltsjöbad-12
Ystad Saltsjöbad-18

Det kom en morgon också. En underbar sådan där vädret visade sig från sin bästa sida. Jag drog bort våra gardiner och bara låg där och njöt.

Ystad Saltsjöbad-20
Ystad Saltsjöbad-21

Jag ville helst inte till frukosten. Då visste jag att det snart var dags att åka hem. Tyvärr var mannen tvungen att åka till jobbet så vi fick ge oss iväg. Dock hann jag njuta av havsutsikten, mannen och en otroligt vacker och god frukost innan bilen bar av hemåt.


Jag hade helst stannat kvar ett par timmar till men man kan inte få allt här i livet. Jag fyller ju snart 50 så vem vet, jag kanske ska önska mig en tripp till Ystad Saltsjöbad igen.

Ystad Saltsjöbad-23

Känslan när solen visar sig över havet är att man är utomlands. Det närmsta man kan komma, en millimeter ifrån bara. Jag blir alldeles uppfylld av fina känslor inombords.

Ystad Saltsjöbad-24

Nu är jag hemma igen och har semester hela dagen. Jag inser att vi verkligen behövde våra timmar tillsammans och att jag är så lyckligt lottad över min kärlek och vårt liv ihop som man och fru. Jag önskar att alla fick uppleva det vi har. Genuint, prestigelöst och enkelt, det är vi.
TACK världens bästa svärföräldrar som bjöd oss på detta!

8

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00