ANNONS

Spara på elen?

/

Hej finaste, sitter du i ett mörker någonstans och är insvept i tjocka duntäcken för att inte frysa ihjäl? Alltså vad farao händer med våra elpriser? Vilka tips är de bästa för att sänka elkostnaderna? Vi fick en elräkning på 8.000 kr och då var vi borta i två veckor….. Jag vägrar att se nästa räkning. Att spara in på elen är ju inte det bästa i Covidtider heller eftersom alla är hemma mycket mer (och slösar el som tusan).

Här kommer några fnuliga tips som är lite stulna från andra.

 1. En grad mindre värme i huset/lägenheten sparar faktiskt så mycket som 5 % av din elförbrukning. Detta kör min man stenhårt med så nu fryser jag ihjäl…. Vi måste spara hur mycket som helst för jag dör av kyla.
 2. Släck alla onödiga lampor- det räcker kanske med levande ljus, det känns som ett billigare alternativ idag 😉
 3. Tvätta alltid i 30 grader. Det gör jag redan så vi går alltid runt lite halvskitiga
 4. Har du inte redan gjort det så byt ut dina lampor till bättre alternativ. Då får du en anledning till att åka till IKEA och handla (dock en varning för att det kan bli dyrt)
 5. Skippa torktumlaren, tänk som så att du får motion av att hänga tvätt och tvätten blir inte lika skrynklig
 6. Duscha så kort och så kallt du bara kan brrrrr. Låtsas att det är ett vinterbad som är så inne just nu Det finns speciella kranar som är bra för att spara på varmvatten. Vattnet behöver inte heller rinna när man tvålar in sig.
 7. Vattenkokaren är bättre att använda än att koka på spisen. Det går även fort som tusan
 8. Det är faktiskt billigare att diska i diskmaskin än för hand. Ta ett kortprogram och acceptera att äta på lite skitiga tallrikar ett tag. Självklart fyller du maskinen innan du sätter igång den.
 9. Se till att det är tätat i fönster och så.
 10. När du har laddat klart dator och mobil, dra ut sladdarna då
 11. Stäng av apparater så dom inte är på i onödan- det gäller ej de som vibrerar och har batteri om du har såna (jag har det INTE)
Sänka elkostnader

Nä jag drar till ett annat varmare land. Om man tar all inklusive så blir det ju mer för pengarna nu när elen är så dyr. Så passa på =)

Nä nu ska jag släcka ner här och sitta i mörkret och tystnaden och meditera om bättre tider. Det är i alla fall gratis 😉

10

Följ mig på Instagram!

@Fnulan
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00