Lättaste gratängen

Hej fina, trött och tjurig är min titel idag. Jättetjurig ska kanske tilläggas för att du ska förstå hur illa det är. Familjen blev nästan precis beskyllda för något dom inte förstod. Jag förstod inte det heller men det kommer jag aldrig att erkänna. Inte ens vid ett test med lögndetektor.

Idag fick det bli middag efter vad vi hade hemma, och tänka sig, det blev supergott trots att det var enkelt som tusan.

Den får heta, Kycklinggratäng med Tiki masala.

Ingredienser:
1. 4 tinade kycklingfileér
2. 3 dl creme fraishe
3. 1 burk Tikka Masala
4. Salt och peppar
5. Någon näve riven ost
6. En paprika

Gör såhär:
1. Jag tog fyra kyckligfileérna som jag tinat (inte helt) och delade i mindre bitar och lade dom i en ugnsform.
2. Salta och peppra kycklingen
3. Lägg på skivad paprika
4. Blanda creme fraishen med Tikka Masalan, salt och peppra lite extra
5. Häll över blandningen och toppa med riven ost
6. In i ugnen och låt det vara tills osten fått go färg i cirka 200 grader

Eftersom detta blev ett hitte-på recept så har jag inte exakt mått eller tider så du får testa dig fram. Vi åt potatis till men du kan lika bra ha ris eller pasta, MUMS.

Fick rota upp burkarna ur soporna så att jag kunde visa dig =)

Andra av mina recept hittar du HÄR Jag är så trött på att hitta på middagar, vad åt du idag? Snälla ge mig lite tips!

GILLAR DU MITT INLÄGG? Klicka då gärna på hjärtat♥️

6
56

Inlägget innehåller annonslänkar

Pre Midsummer och Fnulan goes vego

God afton denna vackert soliga och regniga söndag. Vi som ALLA andra drog till IKEA idag. Det var inte något smart drag precis. Dessutom kom vi hem med helt fel saker så vi får åka dit imorgon igen.

Igår var vi med våra vänner Linda, Lucas, Annika och Johan. Det blev en Pre Midsummer tillsammans. Det blev så mycket mat över från vår midsommarfest med jobbet så vi tog med oss rester hem till herrskapet på Lilla Japan.
Jag skojade och sa att vi kunde ta med oss midsommarstången också och Lucas utmanade mannen… Och vad gjorde mannen då? Jodå, han slängde upp midsommarstången på släpet bakom elopeden…. Du kan tänka dig blickarna när han susade genom hela byn med en stor midsommarstång på ett mini släp..

Alltså minen på Lucas när han insåg att vi faktiskt kom med midsommarstången var alldeles obetalbar. Hahaha så underbart, som han gapade innan han brast ut i världens hjärtligaste Lucas-skratt!
Kvällen blev helt perfekt. Vi satt långt in på natten och pratade om livet, allvar, skämt och vardagligt snack, det kommer man långt med. Nu känns det som att midsommar är över för vår del.

Jag cyklade utan hjälm OCH hade mobilen i handen. Tror du att jag blev utskälld av Mira? Japp, det blev jag, med all rätt. Jag hade på en favoritblus som tyvärr inte säljs mer men en väldigt bra ersättare hittar du HÄR. Jag älskar blusar och skjortor med den formen av krage. Blusen är super till alla kroppsformer och finns i både blå och rosa.

Jag kom på en sak precis, jag har ätit helt vegetariskt idag. Jag är lite chockad för jag brukar vara rädd för det. Det blev vegetarisk lasagne på IKEA, SÅ GOD, och sen falafel hemma på kvällen. MUMS.

Hur har din helg varit?

2
40

Smarrig (kaka) dessert =)

HEJ, idag har det varit fest med jobbet. Vilken härlig dag det blev med strålande sol, allsång, Miras kör på besök, god mat, dans runt midsommarstången och underbara människor!

Vi hade en midsommarbuffé som hette duga! Vi var som vanligt på Romelebygdens catering och dom levererar ALLTID. Det är alltid rester kvar i flera dagar.
Självklart bjöds det på jordgubbar och grädde samt kaffe och kaka. Jag och Mira fixade kakan igår och alla mumsade och mmmmmm:ade.

Vi gjorde kladdkakemuffins och sen krossade vi maränger i, sprutade på grädde och satte i knäckflarn och bär. MUMS och så enkelt.

Vi fick till det väldigt fint på uteplatsen! På Facebooksidan kan du se en liten film <3.

Bella och Mira hjälpte till på festen, dom var så duktiga. Och sedan kom resten av deras kör och sjöng vackra sånger för oss alla 43 som var på plats. Där var en sång som var så otroligt vacker som jag aldrig hört innan ”Fredsduvan”. Jag fick tårar i ögonen…

2
42