ANNONS
Integritet på Tailsweep

Svaneke Bryghus

/

I samarbete med Destination Bornholm

Åh vad vi myser. Just nu sitter jag och Åse med en härlig frukost på hotellet Siemesens Gaard. Vi får in en liten korg med allt som behövs och äter på rummet. Snacka om utsikt! Vi ska snart ut och mysa i Svaneke och ta en tur tillbaka till julmarknaden vi var på igår.

Kolla in Åse när hon ska ta det perfekta fotot =)

I torsdags var vi och käkade middag i Svaneke och där ligger den fina rustika gården som idag är en restaurang i ölets och den goda matens tecken, Svaneke Bryghus. Här var det den första gången denna välkända öl blev bryggd som är lite ett kännetecken för Bornholm- Svaneke Öl. Ett 100% ekologiskt öl som är fantastiskt god!

Det är en viss känsla att gå runt i dessa miljöer på Bornholm. Det är så gemytligt och andas anor från andra tidsepoker. Jag har aldrig sett Svaneke i mörker med det var verkligen mysigt.

Inne i restaurangen finns det gamla kvar på ett fint sätt med en tvist med moderna inslag.

Maten påSvaneke Bryghus är den klassiska danska menyn. Ölsorterna är många och det är säkert därför besöken är många under hela året.

Till förrätt valde jag en toast med svamp. Det var väldigt goda smaker med gräddig stuvning och lite syra som stack till emellan tuggorna.

Till huvudrätt delade jag och Åse två rätter eftersom vi inte kunde välja vad vi skulle ha.

Det blev Mørbrad, oksetournedos med grönsaker och potatiskaka samt god sås. Sen en portion med Bornholmsk pasta med tigerräkor pesto, tomater och parmesan. Jag är glad att vi delade för jag skulle inte vilja vara utan någon av de två rätterna.

Som vanligt på Bornholm väljer restaurangen lokala råvaror från öns producenter av ekologiska råvaror.

Vilka rara och snygga töser som besökte restaurangen.

Kolla in portionen med Bryggerben (revben) pommes och coleslaw som Juni fick in! Vi alla smakade…. MUMS!

Efterrätten delade vi alla fyra på eftersom vi var SÅ mätta efter dessa stora portioner. Du går inte hem hungrig efter ett besök på Svaneke Bryghus!

När vi var klara var det tomt i restaurangen men värmen från köket och den fina servicen var kvar.

Nu har du bara fått se kvällsmenyn men på lunchen på Svaneke Bryghus hittar du till exempel smörrebröd, rödspätta, burgare och på kvällen är det en meny en finare meny med anka, kalv och annat smarrigt. Vi har ätit det tidigare och det kan du läsa om HÄR.

Nu ska vi förbereda oss för ännu en härlig dag <3

0

Följ mig på Instagram!

@Fnulan
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00