ANNONS
Integritet på Tailsweep

Julmarknad de lux

/

Inlägg i samarbete med Destination Bornholm

Hej vännen. Nu är jag hemma och jag ska försöka samla allt fantastiskt jag varit med om. Det mysigaste var helt klart när vi gjorde ett besök på Bornholms Julemarknad i Nexø. Här samlas öns hantverkare i små bodar som är fyllda av vackra ting som både doftar och smakar gott samt är en fröjd för ögat.

Jag är Grinchen, jo det är sant, jag ska faktiskt erkänna det! MEN, när jag besöker en julmarknad kan jag inte stå emot, julnerverna drar ihop sig fullständigt och ett tu tre så exploderar det inombords och det tänds 1.000 juleljus inombords.

Nexø är en liten mysig hamnby med endast 3.000 invånare men när det är julmarknad kommer hela öns invånare på besök. Julmarknaden ligger precis vid hamnen så utsikten och placeringen är så uttänkt!

Här kan du ta en tur med häst och vagn ♥️
Hela julmarknadsbyn är vackert smyckad och på kvällen blir det ett mysigt och härligt julsken över hela området. Du ser på bilderna sen.

Rätt som det var hörde vi brandbilen komma tutande och alla undrade vad som hänt. Jo du, det var tomtenissarna som kom till torget i Nexø för att tända julgranen tillsammans med barnen och dela ut julklappar till de små.

När vi fick vara med om att den stora julgranen tändes med pompa,  ståt och nedräkning på torget blev hjärtat varmt. Att bara se alla barns glädje när julenisserna kom med paketen var så att man fick en tår i ögat. Jag var så ledsen att Mira missade allt detta fina.

När julen var invigd på torget sänkte sig mörkret över julmarknadsbyn och all julbelysning kom till sin rätt.

Julmarknaden är öppen fredag till söndag under adventshelgerna för de som vill göra ett besök. Det är lätt för oss skåningar att åka över dagen för en väldigt liten summa pengar! Inga avstånd är långa på ön. Tidigare var Bornholm en typisk sommarö men så är det inte längre. Nu kan vi få njuta året om.

Du hitta många av Bornholms stolta hantverkare och matleverantörer på marknaden. Det är inget tingel tangel utan ordentliga råvaror och vackra ting som hör julen till.

Vi besökte även Matter – House of craft som är startat av två konstnärer. Jag ville handla så mycket fina alster men fick hejda mig. Här får även nya talanger möjlighet att visa upp sina alster. Det är verkligen genomgående på Bornholm att man stöttar och lyfter andra. Fint!

Vi åkte tillbaka till julmarknaden dagen efter också eftersom jag skulle hämta ett choklad till Mira som jag beställt.

Runt omkring fanns det möjlighet att värma frusna händer men Åse och hennes fina töser värmde mitt hjärta många gånger under dessa fyra dagar.

Det är så svårt att fånga en känsla på bilder, men jag hoppas att du kan känna lite av det jag känt.

2
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00