ANNONS
Integritet på Tailsweep

Dreja älskade hantverk

/

I samarbete med Destination Bornholm

Åh vad jag har längtat efter att göra en sak på Bornholm, dreja Keramik! Vi fick besöka Hej Design i Rønne och nu skulle jag äntligen få visa upp mina konstnärsskills för Åse.

2019 öppnade Rikke Wulff sin dröm, en modern keramikverkstad med målet att skapa kreationer gjorda i lera och med hennes design- hejdesign. Du kan hitta koppar, vaser, skålar, tallrikar bland annat. Rikke sätter högt värde i att se naturen och låta den ta del i hennes konst, konst som ska kunna användas i vardagen med estetisk finess. På sin hemsida berättar Rikke att hennes stil är den strama och rena keramiken men hon skapar även stora vaser och krukor. Hon brinner för att experimentera och våga använda olika sorters tekniker och material.

Rikke var otroligt pedagogisk och förklarade på ett väldigt pedagogiskt och enkelt sätt för oss hur vi skulle göra. Vi hade två timmar på oss att skapa fantastiska hantverk. Jaja, vi gjorde vårt bästa och jag tyckte att vi var GRYMMA!

Det är så underbart när man känner leran röra på sig mellan fingertopparna. Det är läckert att minsta lilla rörelse på millimetrar kan skapa eller kassera något man suttit och gjort med kärlek. För min del blev det mycket kassera.

På sommaren har amatörer som jag möjligheten att få testa på att skapa keramik eftersom Rikke då öppnar upp lokalerna för oss så att vi kan testa. Hon vill gärna inspirera och låta andra ta del av hennes glädje för keramikkonsten. Hon har drejkurser året runt och har ofta praktikanter som får ta del av hennes kunskap, jag hade varit en aktiv kursdeltagare om jag bott här!

Jag fick tre ting jag blev ganska nöjd med. Två hållare till värmeljus och en skål. Är du hos Rikke får du köpa med dig dina alster för 80 danska kr styck sedan skickar hon dom till Sverige. Vi kommer att få hem våra laserade lagom till jul. Jag undrar om mannen min blir överlycklig för det han ska få i julklapp, vad tror du 😉

Jag ÄLSKADE dom här tudorna som Rikke säljer. Alla är så unika och vackra precis som bröst är. Det är kanske förslag för årets julklapp till våra män? En avbildad keramiktutte.

Vi lämnade Rikke i en verkstad i kaos!!! Högen på bilden är det jag och Åse kasserade under processens gång.

2
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00