Utmaning med gamla recept

Recept utmaning, kan jag klara det?

Ojojoj nu ska jag ta mig på en utmaning som jag faktiskt tänkt på väääääääldigt länge. Jag har min gamla receptbok från NITTONHUNDRANITTIOFYRA! Det låter som igår men det är 30 år sedan jag började fylla i den, och det syns verkligen.

Vad man kan se av spåren så är chokladbollar ett favoritrecept.

Så nu ska jag tillaga-baka alla dessa gamla favoriter. Jag kommer att skriva dom rakt av som dom står och tillaga de efter instruktionerna. Vad sägs om:

  1. Helens köttfärslåda
  2. Jugga soppa
  3. Kirsis Avocado
  4. Mias sockerkaka
  5. Mias köttfärslåda
  6. Milotts Alnarpsbröd.

Det ska faktiskt bli riktigt roligt att göra dessa gamla favoriter för att se om jag än i dag tycker att de är så goda som jag tyckte då.
Kan inte du också utmana dig själv med att tillaga gamla recept och berätta dom för mig?

6
41

Haha roligaste kommentaren

Vem är jag då?

Jag måste berätta om en så himla rolig grej som hände när jag, Åse och Patzy kidnappade Åse för ett tag sedan och tog henne till Båstad. Det kan du läsa om HÄR.
De båda satt och pratade om några vänner och Åse skulle förklara eller beskriva något. Dom pratade om en Malin.
Patzy tittade frågande på Åse och sa:
– Men Åse, hallå, Malin sitter ju sidan om dig. Fråga henne?
Då säger Åse något som blev helt tokigt
– Nääääää men inte den Malin, jag menar ju ”snygge-Malin”

Hahahaha när hon sa det så bröt vi alla tre av gapskratt. Vad farao är jag då? Ful-Malin?
Tydligen så kallades den andra Malin för ”Snygge-Malin” eftersom hon är modell. Så okej, jag köper det. Jag kan ta den =).

De där två, det var dom som jag skrattade med =) Man kan faktiskt inte göra annat!

2
43

Inlägget innehåller annonslänkar

Dag två i huvudstaden

Var ska man äta lunch i Stockholm egentligen? Var får du de godaste drinkarna i Stockholm? Var äter man godast mat i Stockholm? Här ska du få några tips.

Tre dagar så sa det slut i rutan, men nu ska vi inte fokusera på det som tagit slut utan hur bra det var när det varade. Dag två var den allra bästa dagen med vännerna Åse och Vickan. Jäklar vad energi dom gav mig genom att ta det lugnt och ha det härligt.

Vi började med en lång frukost med jobb på hotellet, Hotel Kung Carl. Sedan drog vi ut i Stockholm och Stureplan. Hotellet låg där så vi hade gångavstånd till typ allt.

Det är svårt att välja var man ska äta lunch i Stockholm. Vi googlade och chansade med att börja med en lång lunch på Grodan Grev Ture nära Stureplans mitt. Solen strålade så det var underbart att sitta ute.

Jag fick VÄLDIGT många frågor på Instagram om min skjorta. Jag köpte den förra året och den finns inte kvar men väldigt många andra snygga varianter har du HÄR. Jag använder såna skjortor till allt!! Dom är så bra oavsett om det är varmt eller kallt.

Vickan tog en halv hummer, Åse tog röding och de båda maträtterna såg alldeles ljuvlig ut! Jag valde en fiskgryta som var god den också. Jag tänkte dock inte på att det skulle vara så mycket lax. Jag äter ju inte det…. Men men, jag smakade i alla fall på laxen som ett duktigt barn. Allt utom laxen var gott =)

När vi var mätta och nöjda gick vi mot Ångbåtsbryggan för vi tänkte ta en glass i solskenet först, men det blev efterrätt och drink på båten istället. Snacka om salighet när vädret var som det var. Jag började nästan lipa av lycka.

Alltså lägg ägg så bra utsikt!!!

När det började närma sig middagen letade vi upp restaurangen med de bästa drinkarna i Stockholm och hamnade helt klart rätt när vi besökte Pas Dárt. Det är en fransk restaurang och när vi satt där med våra sjukt goda drinkar och kollade runt så såg maträtterna magiska ut så nästa besök blir nog en middag där faktiskt.
De som jobbade på det stället, dom kunde sina drinkar!!!

Vi blev tipsade från flera håll om att vi skulle äta middag på Olli. Jag frågade mina följare på Facebook (Här är min sida om du vill hoppa in) och många sa detsamma, ”Får ni bord ÄT DÄR!!” Så det gjorde vi, och det ångrar vi INTE. Jo en sak ångrar vi, att vi inte kunde äta upp allt det goda…

Stilfullt, men lite för mörkt för oss tanter 😉 Vi satt där med våra telefoner och lyste upp menyn för att kunna se. Överlag upplevde jag att det var ganska unga matgäster på plats i den säkert fullsatta restaurangen.

Vi frågade vad man måste äta där och fick ganska snabbt svar att det var den krispiga Focaccian med vispad buffelricotta, basilika, fänkålsfrön & pistagemortadella samt Arancini som är friterade risbollar med saffrans- & parmesanrisotto. SÅ GOTT!!!
Men ta inte en hel, du blir så sjukt mätt!!

Jag drack en av den godaste drinkarna ever, Padmé med limoncello, prosecco, soda, basilika. Den måste jag göra hemma en fredag. Vi alla tre vill ha Tortellini från Bologna, grädde & parmesan. Alltså det var SÅ GOTT, SÅÅÅÅÅÅÅÅÅ GOTT!!

Efterrätt blev de populära munkarna som är doppade i socker serveras med vispad mascarponegrädde, honung, olivolja & hemmagjord drottningsylt. Jag orkade en halv… Sen blev det en shot som är Ollis signatur shot. Den smakade tydligen som en äpplekaka. Jag hoppade den men de andra tjejerna tyckte om den.

Jag lovar att vi alla tre rullade mot hotellet när vi skulle hem. Herregud…..

2
47