Skillnad på att vara farmor och mormor

Är det skillnad på att bli farmor och mormor?

När jag och Leo skickar sms är det lite speciellt =) Gabriel och Alexandra är så himla duktiga på att låta mig vara med i Leos liv på distans. Vi ringer ofta på Facetime och dom har varit här mycket om kommer till helgen igen.
Jag får ofta ”Godmorgon Farmor sms” och då skuttar hjärtat som bara den. Så ser jag denna lilla goding på bild <3

Men stackars barnet får ju svar av farmor också…..

Hahaha stackars unge!!!! Men han ser väl faktiskt lite glad ut ändå?

Jag får ofta frågan om det är annorlunda att bli farmor än mormor. Jag ska smaka på den frågan lite och skriva ner mina tankar. Det är ju ganska nytt alltihop.
Är du farmor och mormor? Känner du någon skillnad? 

En stor skillnad för min del är avståndet då Leo bor långt bort. Därför är det svårt att veta om det är för att jag är farmor eller för att det är 40 mil bort. Elise träffar jag ju nästan dagligen. Vi är ju sammanväxta på ett fint sätt.

Det är upp till mig och Leos föräldrar att skapa en närhet trots att det är ett avstånd. När vi träffas så är det väldigt nära och massor med kvalitetstid. Det blir lite annat än när jag träffar Elise. Båda sätten är bra på något sätt.

MEN, det viktigaste, Kärleken är det absolut INGEN skillnad på alls. De båda tar lika stor plats i hjärtat. Jag vet att lilla bebisen i november kommer att få plats hon med.

2
43

Fem snabba

Här kommer några snabba fem om helgen

1, Fredag med tjejerna som jag inte kände (inte alla) men numera känner. En brokig blandning av personer som alla är nyfikna på nya människor att dela livet med. Så fint. En annorlunda tillhörighet som blivit en vanlig sådan.
Denna gången var det Angelica som bjöd hem på en karibisk afton. SÅ trevligt.

2. Lunch med älsklingen på VESPA i Lund. Han och jag, god pasta, ett glas vin och strålande sol.

3. Kulturnatten i Lund, Miras dansgrupp hade uppträde och dom rockade loss och fick massor med applåder.

4. Tid med denna raringen<3

5. Idag har det varit mässa i kyrkan där jag blev officiellt mottagen som kyrkvärd. Det blev en otroligt fin stund och jag blev riktigt rörd.

Nu ska jag fram med receptboken och baka ännu en gammal goding till receptutmaningen =) Ikväll kommer Cornelia, Rasmus och Elise på söndagsmiddag, Elise ville ha mormors köttbullar och sås.


Tydligen berättar hon för alla hur gott det är så då ställer jag gärna upp haha.

Jag önskar dig en underbar söndag!

0
47

Inlägget innehåller annonslänkar

Mira & jag stylar varandra

Nu kör vi vår stylingutmaning jag och Mira.

Vi kom på en kul sak jag och Mira. I en vecka ska vi klä varandra. Japp, från topp till tå bestämmer vi över den andras outfit för dagen.
Idag fick vi hoppa men det kommer att komma lite då och då.
Det ska bli så himla roligt att se hur Mira tycker att jag ska klä mig, och vad hon tycker om det jag gillar att hon har på sig.

Vi började igår =)

Mira tyckte att mamma skulle ha baggy jeans och en blus =)

Jeansen
är för stora men SÅ SKÖNA! Tyvärr får jag skicka tillbaka då det är en storlek för stor. Jag har 40 i dessa men kan lätt ta ett par 38. Just nu är jeansen på 25% rea.

Blusen är så himlans fin, både till sommar eller till vintern med kavaj. Denna kommer jag att använda massor faktiskt så det var ett bra val av henne. Blusen finns i en annan färg som jag älskade också. Även den på 25% rea. Jag har 38/40 i storlek.

Skorna är mina gamla älskade från Reebook =)

Och vad har Mira på sig då som mamma valt? Jag ville att hon skulle ha sköna kläder men åndå fina liksom.

Mira hade en snygg tröja som jag nog kommer att smyganvända när hon inte vet om det =). Visst är den fin i skärningen i halsen? Den är på rea (såklart)

Hon har ett par byxor från Bubbelroom, såna där sköna du vet som ändå är snygga liksom. Just nu på rea =) Storlek S

Vad tyckte vi om varandras val? 
Jag gillade verkligen min outfit men det var synd att jeansen var för stora. Mira älskade sina kläder och fick tummen upp från klasskompisarna =)
Vad tycker du? Vem gjorde det bästa valet till den andra?

7
41