Boktips

Nu är det väl ändå dags för lite receptböcker som jag har synat in i sömmarna ;)

Jag fick två av Catrin Johans receptböcker som inriktar sig till ALLA, och då även till allergiker! Alla recept utesluter komjölk, gluten, soja och tillsatser. Även du som äter enligt LCHF kan använda MÅNGA av recepten, det är endast fyra som bör undvikas samt de goda fikarecepten. Mira (och jag…) älskade verkligen ”hallonsmoothien” som jag gjorde till henne som mellis. Catrin har även gjort en receptbok för allergiker med enbart vegetariska rätt som även dom är fria från tillsatser. Dessa recept går även bra för dig som äter stenålderskost och LCHF.

Jag tycker att Catrin har lyckats.. Det är lättillagade rätter och i de flesta fallen vanliga ingredienser så man slipper leta som en tok i affären. Jag är även glad för att det är ”ren” mat utan tillsatser. Man kan som receptsökare naturligtvis själv välja om man vill köpa enbart ekologiskt eller ej.

Jag kommer verkligen att testa många recept och försöka få bort kolhydraterna. Enkelt och gott =)

image

image

LOADING..