Fis-soppa och Tävling =)

Hej vännen, snabbar mig på lunchen och skriver till dig <3 Jag äter fis-soppa (kålsoppa) till lunch. Bra att få igång magen innan vägningen ikväll. Och direkt efter vägningen så ska vi ha julfest med våra 70 anställda. Det är så himla roligt varje år.

Tävling då? Jo minsann nu är det TRE personer som kan vinna ”En personlig Almanacka”. För att vinna vill jag att du berättar för mig vad det första är som du skriver in i din kalender.

Eftersom det snart är jul och jag vill att du ska hinna få den innan dess så kör vi tävlingen till i morgon 12:00

KÖR HÅRT och LYCKA TILL!

 1. Hej Fnulan!
  Jag har använt Personlig almanacka i flera år, och tycker den är helt suverän! Brukar beställa en ny i december och det första jag skriver in, på anteckningssidorna längst bak i almanackan, är vad jag köpt och gett bort i adventspresenter och julklappar. Mycket praktiskt då mitt minne är bra men kort… och min far slipper få ytterligare en slipsnål i julklapp…

  Tack för en underbar blogg och God jul & Gott nytt år ♥

  Mvh Hanna

 2. Å den där vill jag vinna för jag har så mycket att hålla reda på jobb tider och möten samt alla aktiviteter som barn en håller på med. Samt födelsedagar,MM. Det första jag skriver in är nog Jobb tiderna för vi har ett rullande schema. Sen alla aktiviteter och matcher,MM.
  Den här skulle vara bra julklapp till mig själv nu när jag har bytt jobb och yrke.

 3. Det första jag skriver i min kalender är inkommande veckans träningspass. Efter det mina jobbprojekt följt av födelsedagar som annars glöms bort (förlåt pappa, för andra året…).

 4. Det allra första jag skriver in i en ny almanacka är allas födelsedagar så det inte finns en chans att jag ska glömma bort någon. I år har jag inte haft en almanacka som jag gjort det i, gissa vad som hände…..?

 5. Jag skriver in en påminnelse till mig själv veckan innan den röda veckan där jag påminner mig själv att fylla skåpen med olika gottesaker så det inte blir kris, varken för mig själv eller sambon. Och tro mig sambon tycker det är den bästa idén jag haft på länge!!!! Så länge leve en almanacka som påminner mig om detta!

 6. Jag kommer skriva upp mitt schema och mannens då vi båda jobbar skift. Jag morgon eller kväll ( undersköterska för dementa på demensboende) Mannen beläggare jobbar morgon kväll eller natt. Barnens dagis och fritids tider. Dotterns danstider och sonens logoped tider. Kanske en andnings paus eller pusstid med mannen. Träningstid. Måste mista minst 40 kilo hmmm. Går nog att fixa. Sovtid ?????? Umgås tid VIKTIGT !!!. Ja allt ska planeras där i :-). Jag behöver verkligen ordning och det behövs visas att det är min så inte dottern ritar i den också .

 7. Det första jag skriver i är, konstigt nog, mina barns födelsedag. Dom fyller på samma dag, fast med två års mellanrum. Jag skriver inte in det för att det finns nån risk i världen att jag skulle missa, utan bara för att det är en sån stor dag som ska uppmärksammas på alla sätt och vis! 😉

 8. Det första jag skriver i min almanacka är detsamma år efter år. Min födelsedag! Inte för att jag ska komma ihåg utan för att det är något jag ser fram emot varje år! Sen fyller jag på med mannens, barnens, hundarnas och övriga födelsedagar.

 9. Hejsan! Vill gärna vinna en fin personlig kalender. Det första jag skulle skriva in är alla födelsedagar! Jag älskar att uppvakta nära och kära som fyller år så det är viktigt för mig. Tack för en härlig blogg. God jul kramar Lina

 10. Älskar att öppna en helt ny kalender och bläddra upp första sidan och fylla i namn och eventuellt adress & telefon. Sen kan man gå över till att fylla i alla födelsedagar. =)

 11. Eftersom jag är klassad som en väldigt förvirrad mamma så är det första jag ska skriva upp alla Edvins hockeyträningar, det absolut viktigaste på hela veckan enligt han. Och med mig som mamma är det inte säkert att han kommer rätt dag eller tid. Så nu hoppas jag på lite tur <3
  Kram

 12. Hej, skulle vara toppen att vinna en personlig almenacka, nu när jag inte får någon vid blodgivningen längre. Det första jag fyller i är min personliga uppgifter och sen mannens skiftgång och sen blir sån som är inbokat som tex resor, fester och andra roligheter.

 13. Min första tanke..peace of cake..det första som ska skrivas är…men det blev tomt i skallen! Hallå har jag inga viktiga händelser i mitt liv? Eller har jag för många;-). .. var ändå inte så enkelt. .. med lite ansträngning av järnkontoret så här innan jul så blir det nog ändå barnen och alla andra nära o käras födelsedagar som blir nerplitade.sen fylls det på medmmitt schema och sonens tandläkartider som jag har på en lapp någonstans. …och några semesterdagar

 14. Allra först att kalendern är ”MIN”, sen är det de närmastes födelsedagar för att kunna komma ihåg dem de blir ju bara fler och fler.
  Så nu håller jag tummar och tår att det blir jag som denna vinner i år.

 15. Det jag skriver ner i min almanacka som jag har hemma är roliga kommentarer som mina underbara barn kommer med 🙂
  Har hållt på med det i flera år nu och när barnen fyller 18 får dom läsa allt som jag skrivit ner genon åren!

 16. min egen födelsedag! Bästa viktigaste dagen på hela året.
  Mina kollegor pratar fortfarande om presentbordet som jag lyckades prata mig till i somras när jag fyllde. Hur mycket???……. Tja……. 37.

 17. Jag tycker att det är så mycket bättre att använda ”papperskalender” framför att använda mobilen. Mycket mer överskådligt!

  Det jag alltid först skriver upp är kul saker som scoutläger, tävlingar och familjemedlemmars födelsedagar (kommer jag ju ihåg ändå, men det ska stå där!). Sen brukar jag även skriva in skolschemat och sådant.

  Tack för en finfin blogg och underhållande kvällsläsning!

 18. Det första jag fyller i är att den är min. Sen fylls den m födelsedagar, lovdagar och ledigheter. Använder olika pennor så det blir lite färgglatt och härligt!

  Kram ❤️

 19. Det absolut första jag gör är att öppna almanackan och skriva mitt namn, adress och telefon.
  Efter det skriver glömska jag in alla födelsedagar.
  Till sist skriver jag in den närmaste månadens scheman (arbeten, de tre barnens skola/förskola, fotboll, judo…)
  Vi jobbar skift, så det är ett rejält pusslande som ska fixas 🙂

  Nu håller jag tummen för en snygg å bra almanacka som hjälper mig med livet.

  Kraaam!

 20. Hej! Det första jag skriver in är mitt namn. Då ja oftast köper en billig almanacka i Ullared så är det flera av kollegorna som har en likadan. Därför brukar jag pynta utsidan, så det syns att det är min!
  Ha en trevlig kväll! Kram Kerstin

 21. När vi ska och hälsa på vår son som bor utomlands, så jag lätt kan se hur resan närmar sig när jag bläddrar i min almanacka.

 22. Helt ärligt? Det första jag skriver in är familjens födelsedagar, inklusive min egen (får ju inte glömma!!). Fast det bästa med Personlig almanacka är att man kan fixa så att allt sånt står förtryckt!
  Så om jag skulle ha turen med mig så kommer det första jag skriver in att vara min och makens förlovnings och bröllopsdag för kärleken till honom är jag extra mån om att fira.

 23. Jag skall börja med min och barnens födelsedagar. Därefter följt av semesterdagarna och vad som skall planeras in. Sedan skall jag för första gången i mitt liv försöka var lite välplanerad med matlista och veckohandling så då skall jag skapa en fantastisk struktur:-)
  Vi har haft för lite av glädje och äventyr i vardagen, det skall 2015 ändra på!
  Puss och kram!

 24. Först skriver jag in namn och adress så jag har en chans att få tillbaka den om jag skulle råka glömma den någonstans.
  Sedan fyller jag i vilka veckor min man är iväg och jobbar och kollar hur ensamveckorna sammanfaller med årets speciella dagar.

 25. Först skriver jag adress och uppgifter så jag har en chans att få tillbaka almanackan om jag skulle glömma den någonstans.
  Sedan skriver jag in vilka veckor min man är iväg och jobbar och kollar hur ensamveckorna sammanfaller med det årets speciella dagar. (Ibland bra, ibland dåligt.)

 26. Det första jag ska skriva in är BF för vårt nästa barn 🙂 Jag behöver verkligen en ny almanacka, gammalmodig som jag är måste jag ha en analog 🙂 Jag har letat hela stan efter en ny men inte hittat någon som jag fallit för. Denna vore den perfekta julklappen till mig själv 😀

 27. Jag kommenterade nyss men såg precis när jag skickat kommentaren att jag råkat skriva fel mejl så skickar igen med rätt mejl 🙂

 28. ALLT jag kommer på just i den stund då det gäller – har jag tur har det där minnet som inte är bra, men kort, en bra stund just då det skall skrivas in 😛

 29. Det första jag skriver in är familjens födelsedagar och vilket klockslag mina döttrar föddes. Sen är det en massa läkarbesök då min ena dotter har olika diagnoser så det är en del besök i månaden. Försökte klara mig utan kalender och bara använda min telefonkalender, funkade inte så bra. En riktig gammal hederlig kalender är bäst.

  Hoppas på tur.

  Tack för en underbar blogg.

 30. då jag inte ägt en sådan kalender sedan skoltiden så vet jag knappt vad jag skriver in i den först….. Alla viktiga födelsedagar säkert , mannens mitt och mammas schema blir det säkert sedan……

 31. För en förvirrad och senil 34årig mamma, sambo och förskolefrk måste jag vara inrutad och ha koll på läget.
  Med en kalender håller den reda på mig så jag vet att jag kommer en dag för tidigt till tandläkaren och behöver sucka och frusta för jag stressat dit för att nästa sek höra: men det är ju imorgon du ska komma.
  Eller slippa känna mej bortkommen en månad för tidig på bvc ..
  Ngt som är typiskt mej när jag ”tror jag kommer ihåg” datumarna i huvudet.

  Denna skulle hjälpa mej att komma ihåg ”mitt liv” – hahha

 32. Oj den lär nog användas flitigt då jag börjar jobba i januari, så arbetstider. Sen börjar sonen på dagis i samma veva så in med tider där också. Tvätttid och så hade jag även tänkt att börja övningsköra med bilskolan så de bokade tiderna kommer också in där. En del med andra ord. Hoppas på vinst så almanackan kan hålla lite koll på mig.

 33. Jag är så ego att jag börjar med att skriva in min egen födelsedag, inte för att jag egentligen behöver utan för att det är kul 🙂 Näst på tur kommer min familjs födelsedagar om de har tur 😉 väldigt pedagogiskt för en blivande förskollärare 😉 tråkigheter (nödvändigheter) som schema och tentor kommer längre ner på listan. Fyller år om ett par dagar så detta hade blivit en bra 25-års present!

 34. Det första jag skulle skriva i min almenacka är dagens tips på hudvård,

  sminkmärke eller liknande som jag hittar på bloggar och på andra sätt.

  Gillar och delar på facebook

 35. Åhh jag vill jättegärna vara med. Det första jag brukar skriva i är mina älskade barns födelsedagar.

  Kram veronica

 36. Det första jag skriver in är vår bröllopsdag följt av barnens födelsedagar såklart ♡ Eftersom maken önskar sig just en sådan här personlig almenacka hoppas jag extra hårt för vinst. Då blir det en perfekt julklapp ♡ Hoppas mycket för kärlekens skull nu.

  Kramar TrollMorsan

 37. Det första jag ska skriva in är på den 11 Februari då min provanställning förhoppningsvis mynnar ut i en tillsvidareanställning på ett jobb jag trivs himla bra på.
  Hurra för mig liksom!

 38. Jag MÅLAR alltid i kalendern först, julgran på julafton, ballonger på födelsedagar, kycklingar på påsk osv.. Men det första jag SKRIVER i en kalender är födelsedagar. Vi är 10 syskon totalt, mina 2 barn, syskon barn, föräldrar, mannens familj och övrig släkt och vänner. Några att hålla reda på alltså 🙂 vore ju toppen med en personlig kalender!!
  Kram Malin

 39. Det första jag gör är att bläddra fram till påsken, rita lite där på Påskafton så som ett påskris och några kycklingar. Jag gör alltid detta då jag älskar påsken mycket mer än julen, för när påsken kommer så är det VÅR och det är ljust igen, snart dags att starta upp poolen och alla är så glada. Sen kollar jag hur jag jobbar under påsken för om jag jobbar ser jag snabbt till att lägga in om semester så jag kan njuta av den spirande våren.

  Ett stort Grattis till dig i efterskott.
  Kram Helena

 40. Det första jag brukar skriva in är födelsedagar. Den här gången kommer jag att börja med att skriva in vår bröllopsdag då vi gifte oss för snart 5 månader sedan.

 41. Älskar dessa kalendrar och att de är så personliga. Jag har ju då lite kalender ”fetisch” haha känns den inte rätt bytar jag, vilket är rätt drygt med allt som ska flyttas över. MEN det första som flyttas och skriva in är givetvis prinsessornas födelsedagar här hemma 🙂 och sen familjen och vännerna, för att sedan fylla i det praktiska såsom scheman. Och det nya året bär ju med sig nått helt nytt som kräver en bra kalender på så mångasätt. Men det tar vi då 😉

 42. Om jag har ett möte tex kl 9 så skriver jag in det i kalendern. Sen skriver jag ”stiga upp kl 7” för jag kan inte räkna ut det själv i huvudet när jag vaknar för jag är så morgontrött.. Sen skriver jag ”gå hemifrån 8.45” för det kan jag inte heller räkna ut så tidigt på morgonen.. Så min kalender bara piper och piper hela tiden! Skulle faktiskt behöva en sån personlig almanacka så slipper jag ljudet :-).

 43. Knäppt nog så är det första jag skriver in mina föräldrars samt svärföräldrars dödsdagar, begravningsdagar och deras födelsedagar. Morbidt kanske, men det är ett sätt att komma ihåg dom och ett sätt för mig att läka. Alla fyra gick bort inom en tidsperiod av januari 2009 och december 2011.
  Ha en riktigt härlig kommande luciahelg.

 44. Självklart när jag VILL ha semester under våren och sommaren räknar ut så jag kan få maximalt ledigt och hur jag jobbar och när det är trav, därefter blir det födelsedagar på nära och kära.

  Håll i hatten Fnulan det blåser 🙂

 45. Jag väger mig varje morgon innan klockan 10 och skriver ner min vikt varje dag. För att ha lite koll. Sen skriver jag alltid de dagar de är löning för vi har lite olika inkomster som kommer lite i taget istället för en gång i månaden. Så ja jag skriver när de ska komma pengar :))

 46. Jag skriver alltid in den dagen, 2 april när jag blev Fru Gustafsson för 8 år sedan. Fortfarande är den dagen årets härligaste och finaste dag!

 47. Det första jag gör är att skriva in alla mina vänners och släktingars födelsedagar i almanackan samt måla rätt antal ljus på varje advent och sedan märka ut julafton och nyårsafton. Hoppas hoppas på vinst så jag kan visa min gubbe att det fungerar bäst och är trevligast med en ”vanlig” kalender i papper och inte den i mobilen 🙂

 48. De datumen jag ska upp till skolan eftersom det krävs lite planering med tåg och hotell (är i Stockholm) , alla i släktens födelsedagar så man kommer ihåg o gratta, eoch barnens skol/dagistider.

  Hoppas på tur

 49. Födelsedagar, namnsdagar, fester detta blir först i min personlig almanacka. Det är så viktigt att fira, vara, ha kul med sina kära och nära- låter kanske lite kliché men jag tycker så!

 50. Födelsedagar, namnsdagar, fester detta blir först i min personlig almanacka. Det är så viktigt att fira, vara och ha kul med sina nära och kära, låter kanske kliché men jag tycker SÅ!

 51. Godmorgon!
  Älskar att ha en egen kalender trots kalender på mobilen osv. en riktig ska det vara 😉
  Jag skriver upp hur jag jobbar,hur min man jobbar, utvecklingsamtal,medarbetarsamtal,födelsedagar,olika saker som tandläkarbesök,julfester, en fika med dotter på stan,resor osv.
  Jag har alltid min kalender med mig ,så jag skulle bli överlycklig över att vinna EN PERSONLIG kalender!! Kram <3

 52. Skriver alltid in alla nära och käras födelsedagar först.
  Viktiga saker som ej får glömmas av ju.

  Kram Jessica

 53. En almanacka är ett måste för att hålla reda på alla måsten och såklart alla roliga saker som händer på ett år.
  Det första jag ska skriva in är vår 10-åriga bröllopsdag i december nästa år eftersom jag har en förmåga att glömma bort den 🙂
  Hoppas på tur. MVH Jennie Tates

 54. Älskar personlig almanacka!!! Men vinner jag kommer jag att ge bort den i julklapp till min dotter som också är ett stort fan av denna!!! Det första jag kommer att skriva i (hehe… innan jag överlämnar den såklart…) är veckan då jag bjuder med henne på en träningsvecka i Portugal 😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..