Julpysseltips

Ah lite händer det minsann. Idag gjorde jag Trolldeg så vi gjorde julfigurer som ska bli julklapps och julgransdekoration. Trolldeg är jättekul att pyssla med och kostar nästan ingenting och de flesta grejer är oftast hemma.

Gör såhär:
1 dl vatten
2 dl mjöl
1 dl salt
1 msk olja

Blanda ihop ingredienserna till en smidig deg. Skapa, greja och bygg!

Ska du göra figurer som ska hänga gör du hål innan du torkar degen. Sen torkar du figurerna (om du vill) i ugnen på en plåt med bakplåtspapper. 100 grader i cirka två timmar. Det beror såklart på hur tjocka dina figurer är. Vänd också efter en timme.

När dom torkat och svalnat kan du måla figurerna, eller som vi gjorde tog hobbylim och hällde på glitter runt om hela. Det kommer att bli ”grannt” i granen =) Om inte annat så har vi glitter överallt nu..

 

 

 

LOADING..