Ny operation…

Jo, det knyter sig faktiskt i magen nu när jag ska berätta en sak för dig. Jag vet inte varför och det är faktiskt riktigt löjligt av mig. Ja, jag ska göra en ny plastikoperation. Och säkert är den en del där ute som fördömer och vänder mig ryggen för att jag är ”ytlig”. Ja, det är okej om du vill lämna mig av en sådan anledning, min blogg bygger på att vi här inne accepterar och respekterar andras val.

Som du vet har jag tidigare fått höra att jag är en dålig förebild för mina barn som gör diverse skönhetsförbättringar. Jag vidhåller, en förälder som väljer lycka oavsett hur den är ÄR en grym förebild så länge det inte skadar barnen.

Många vet att jag har gått ner cirka 30 kg med hjälp utav kost och träning. Det har resulterat i MASSOR med löst skinn som hänger på min mage. MASSOR! Alla som ser min hängande och glatt leende mage förstår mig till 100%. Alla tycker att jag är grym på att dölja den. Jag var på en konsultation hos för att höra vad plastikkirurgen Johannes skulle säga. Han konstaterade snabbt två saker;
– Jag har inte ett uns fett på magen
– Jag har cirka SJU centimeters mellanrum mellan mina magmuskler.

Alltså, ej något jag kan träna bort….  Och även om du har bra tips är jag inte så intresserad av dom för jag orkar inte kämpa mer än vad jag gjort. Och jag orkar inte se hänget på magen mer för det påminner mig om en period då jag mått VÄLDIGT dåligt psykiskt.

Så var snäll och respektera mitt beslut, detta är en viktig del i min resa och vill du får du såklart följa med mig på den. Den 16 december är det dags att återigen göra ett besök på Tereskliniken <3

Natali har skrivit en fantastisk sammanfattning om hennes operation och återhämtning, TACK för att du är tuff nog att dela med dig, det hjälper mig <3

 1. Det är ju underbart att man kan få den hjälpen. Min mamma fick faktiskt en sådan operation redan för 25 år sedan, hon hade gått ner 30 kg, hade fruktansvärt mycket bristningar efter 3 graviditeter så hon fick stora tomma skinnpåsar som ställde till problem. Då var de inte så bra på att få det snyggt, men hon var så lycklig. Många problem försvann, och min mamma var jätteglad.
  Det är klart att du ska ta den hjälp som finns. En sådan här op är ju faktiskt viktig. De som klankar ner på den, har ingen aning om hur svårt det faktiskt är att sköta överbliven hud.. Bry dig inte om dem!
  Kramen

 2. Hejja dig. Så underbart. I fredags firade jag ett år sen min operation då jag gjorde bukplastik och bröstlyft samtidigt. Satt och tittade på förebilderna och förstår varför jag mådde så dåligt innan. Kram

 3. hejja fnulan! var stolt över dig själv för att du vågar stå för detta! varför skulle det ens vara något skämmit? det är ju ett grymt resultat bara av något enormt som DU åstadkommit! jag är självklart kvar här och hejjar på dig på nästa resa. sen det här med att du inte skulle vara en bra förebild för dina barn? vilket himla skit snack! skaka av dig det och fortsätt vara precis den du är! stor kram!

  1. TACK!! Ja varför smyga? Jag hoppas att det kan hjälpa någon annan och att det tar bort all dum tabu!
   Puss och kram Malin!

 4. Jag gjorde min bukplastik i februari förra året. Mitt livs bästa beslut. Jag hade gått ner 42kg då. Nu har jag gått upp några kilon sen dess. Inte många men några trots det är magen fortfarande platt och fin. Jag behöver inte lyfta upp huden när jag varit på toa 😉 Jag måste säga att operationen förändrade mitt liv. Jag har fått mer självförtroende och tar för mig av livet och tar ingen skit. Efter operationen sa jag upp mig frånsett skitjobb som jag tragglat på i över 7år, jag sökte in på en utbildning, träffade min sambo och nu lever livet. Precis somp det ska.

 5. Det är din kropp och du gör precis vad du vill med den själv! Ingen ska bestämma över dig och huruvida du ska må dåligt eller inte över de brister du själv anser att den har.

  All credd till dig istället för att du har lyckats att gå ner så mycket i vikt!

  Kram
  /Lari

 6. Hejsan! Minns du mig? Farmor i Farmorsbloggen? Jag skulle väldigt gärna vilja komma i kontakt med dig för lite info-utbyte 😉 Förresten har jag gjort precis samma operation som du, fast för +30 år sedan. Du kommer att få ett nytt liv, inget att moralisera över alls, ren friskvård. Kram Katinka

 7. Det är din kropp och dina beslut!!
  Och jag förstår dig, gjorde själv denna OP för sex (!) dagar sen efter en viktnedgång på ca 45 kg. Jag har såååå jävla ont bitvis men fokuserar hela tiden på hur bra det kommer bli när jag är läkt.
  Undrar du något om min OP eller mina första dagar efter den vet du var hag finns vännen, ta hand om dig!!

 8. Men herregud att du ens ska ursäkta dig. Du gör preeeeecis vad du vill 🙂 tycker du är jättemodig och jag skulle oxå vilja operera brösten, men tycker det är så svårt att välja klinik och läkare, och så är jag rädd och så är det dyrt.
  Kör hårt :))))

  1. Ja.. visst är det sjukt egentligen, varför gör jag det? Ska sluta med det! NU!! Bor du nära en av Teresklinikens sjukhus så ska du dit!! Jag har en lapp om gratis konsultation, hör av dig om du vill ha den! Kramrn

 9. Det FINNS inga bra tips för hur man får ihop glipande magmuskler! Så gör det du behöver/vill för att må bra!
  Huden kan fortfarande dra ihop sig ett tag efter viktnedgång, men det där lär ju din kirurg ta med dig.

  Lycka till, hoppas du blir supernöjd!

 10. Hej, du gör helt rätt, låt var och en bestämma över sitt eget liv och ta de val som känns bäst. En lycklig förälder är en bra förälder, oavsett hur man blivit lycklig. Kramar till dig!!

 11. Hej!
  Gjorde en bukis för ett par år sedan pga ica-påsen på magen (tvillinggraviditet). Dolde den väl, men mådde psykiskt dåligt. Jag gick 8 år med den, sen ruttnade jag och jag gjorde det. Skulle göra om det 45 ggr till om jag behövde! Jag återställde bara ordningen, så att säga 🙂 lycka till!

 12. Men fina du, aldrig att jag lämnar dig eller bloggen och du ska verkligen inte behöva ursäkta dig, förklara dig eller nått. Du gör vad du vill, det är din kropp, ingen har mer rätt till den än vad du själv har.
  Klart att du ska göra det du mår bra av.

 13. Lycka till fina du! Hur orkar folk bry sig?! Du är den bästa mamman till dina barn, och du är ingen dålig förebild för dem på ngt sätt för att du väljer en operation. Ingen annan människa här inne vet hur du ser ut avklädd eller hur du mår, så det beslutet ska ingen annan lägga sig i eller uttala sig om. Oerhört respektlöst och oerhört dumt att bara våga skriva/säga något annat! Försök skit i dem som är negativa, och du – det är din kropp, ditt beslut och det kommer att gå jättebra. Tänk på hur fint resultatet kommer att bli.
  Och en allmän uppmuntran till alla som läser – vi behöver väl inte döma någon som vi inte känner, och håller man inte med eller är av annan åsikt… HÅLL KÄFTEN om det då.

 14. Hej fina Fnulan!

  Lycka till med Din operation! Jag läser olika blogg och kan inte förstå varför folk skriver elaka kommentarer till bloggare! Jag vill citera ännu en gång Kay Pollack:”En människa som mår bra har aldrig behov av attackera eller förlöjliga en annan människa”. Jag tänker på dom orden när folk är dumma mot mig och försöker trycka ner mig! Kram,Mai-Lis

 15. Om folk pratar bakom din rygg – så är det bara att prutta ha ha ha.
  Nä skämt åsido, helt rätt beslut! Och ingen ska klanka ner på dig för det. Du kommer glida omkring i XS nästa modevisning ;-). Puss

 16. Jag hejar på Dig Fnulis! Du är grym!
  Har bara träffat Dig en gång på blogg awards 2012 på rica talk htl.
  Var med min fd svägerska som vunnit biljett dit på din blogg då jag inte bloggar själv!
  Tror absolut du minns mig då jag rev av Alcazar låt med Tess Merkel och drog med Dig till café opera i taxi

  1. ÅH du!!! Gulle dig och sin fd svägerska. NI var så goa!!! Hahha du var GRYM!!!!! Och det var en spännande tur i taxin 😉 Kramen bästa

 17. Man ska göra det man känner för och strunta i vad andra tycker. Lättare sagt än gjort! Men jag tycker helt klart att du ska göra det!
  Har själv gjort det för några år sedan efter att gått ner över 60 kg. Så nöjd, fastän jag har lite synliga ärr.
  Jag ska även vilja få upp brösten för när massa vikt försvann så blev de hängiga. Behöver spara mera pengar till det.
  Lycka till! Kram

  Ps. Läser ganska ofta din ofta blogg. Dessvärre kommenterar sällan.

  1. Dina kommentarer är välkomna när du orkar skriva dom, känn aldrig tvång att göra det <3 Vad skönt att du är nöjd, det är roligt att höra! KRAM

 18. Åhhh Malin så kul för dig!! Glädjs med dig till 100%, du kommer bli så nöjd och känna dig vacker!! Jag vet att det är hemskt nu men ta mycke kort innan så du har att titta på för du kommer få svårt att fatta det och minnas hur det såg ut innan!! Även om jag gått upp i vikt och lagt på dig efter min op så ser det ju betydligt bättre ut än vad det gjorde innan….

  Önskar dig all lycka!! Massor med pussar

 19. Klart du ska ta den möjligheten. Var inne på det efter min viktnedgång, men tyvärr åt jag upp mig lite igen som fyllde ut det 🙁
  Hängande skinn är inte roligt att ha att göra med..

 20. Modiga modiga Fnulan! Ja att du vågar göra operationen, själv är jag så rädd för allt vad operationer heter. Huuu….

  Alla människor gör som dom själv vill. Man opererar vad man vill och man lever sitt liv precis som man vill. Vi alla har ju fått detta livet för att leva det åt oss själva! Hur skulle man annars leva det? Åt någon annan och efter vad bara tycker. Galet!

  Du är så duktig dom gjort din viktresa! Modig dessutom….

  Massa puss & Kram! ❤️

 21. Du ska inte bry dig om vad andra tycker och tänker. Du SKA göra det som känns bra för dig. Herregud du vet väl att du går ner ytterligare i vikt när dom tar bort den lösa huden.
  Det blir desto snyggare i tajta kläder om du vill ha det. en snyggare helkroppsfigur även från sidan.
  Det är ju inget du kan dölja om du inte gör något åt det. Du kommer att må så mycket bättre när du får dels bort den lösa huden som du ändå inte har någon nytta av. Plus att ditt själv förtroende kommer att bli klart så mycket bättre än tidigare.
  Och vad är viktigast att du mår bra eller andra? Självklart att du ska må bra. En Malin som mår bra och är glad reflekterar även på familjen. Och finaste Mira, Cornelia och Gabriel får en glad mamma. Och mannen får än ännu sexigare fru. 8 som om du inte redan är sexig)
  kram skit i vad andra tyckre

 22. Men Gud alltså, vad tröttsamt det är med allt moraliserande. Klart du ska göra det du vill det som du mår bra av. Det krävs att du gör något betydligt mer upprörande för att jag ska lämna dig <3

 23. Men vad spännande. Hoppas vi får följa med även på den resan.
  Vad skönt för dig! Det är du värd å skit i dom där ”bakom-ryggen” och ”skit-snackarna”!!
  Har en bekant som gjort den operationen, mår så bra nu och hade inge ont alls.
  Kram

 24. Hej! Jag skall också göra en bukplastik men på Citadellkliniken i februari! Jag håller inte det hemligt heller. Sen hoppas jag att när magmusklerna sytts ihop att mina ryggbesvär skall försvinna. Kan rek Plastikoperationsforum POF där står en massa bra, sök på bukplastik! Lycka till

 25. Jag gjorde min bukplastik för drygt två år sen efter ca 45kg viktminskning. Det är det bästa jag gjort i hela mitt liv, näst efter mina barn o själva viktminskningen.
  Så kör på du utan dåligt samvete. Livskvalitén höjs nått enormt! Lycka till!!

 26. Det är väl klart att du skall göra de val som får dig att må bra vännen och jag förstår helt och fullt att du önskar att genomföra en sådan operation efter att ha kämpat så grymt bra mot ett hälsosammare liv ❤️

  Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..