Recept på mys(klet)fika med 3 ingredienser

Mira var i bakartagen och jag kände mig tvingad att ställa upp som mamma. Jag gillar mest att göra sånt ensam, mindre klet och det går fortare. Såklart får hon vara med ändå! Suck ;) Men ärligt, tycker inte du det är ”jobbigt” att kleta med barnen? Jag får kalla kårar längs ryggraden!

Denna gången blev det en enkel fika men så väldigt barnsligt god och lätt att göra. Jag tror även att det minsann är allas favorit. Maräng, färgglad sådan

1. Tvinga barnet att tvätta händerna och klä på sig. Städa undan all post från köksbordet

2. Dela två ägg så att du endast har vitan i bunken. Kasta eller gör något annat kul med gulan. Vispa vitan länge med elvisp

3. När smeten är så hård att du kan hålla bunken upp och ner över barnets huvud är det dags att ta i socker och vispa massor. Ta någon tesked i taget men det ska sammanlagt vara 1 dl.

4. Plutta ut en matsked stora marängpluttar på bakplåtspapper, sedan tog jag en tandpetare och rörde försiktigt runt med karamellfärg. Man kan också ha på strössel eller varför inte krossad choklad?
Sätt in i ugnen på 110 grader i 40 minuter, stäng av ugnen och låt dom vara kvar i 15 minuter till.
Ta ut, låt svalna och ÄT dom på tvären som Mira

 

  1. Jag avskyr, ja, kanske till och med kan säga att jag hatar, att baka tillsammans med barnen! Mjöl, ägg, kakao och fan & hans moster överallt. ÖVERALLT i köket är det kaos.
    (Och då är mina barn 9 & snart 7 år.) =)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..