En smäll på käften och ett uppvaknande 

God lunch på dig! Har du haft en härlig helg? Som du säkert förstår är jag väldigt lycklig efter dessa mellodagar i storstan. Mira grät floder för att hon tyckte det var så jobbigt att gå till skolan eftersom hon skulle sakna mig för mycket. Då sa jag till henne att tänka på alla fina minnen från helgen.

– Mira tänk på alla fina minnen, vilket är det finaste från helgen?, frågade jag henne och jag var säker på att det var Mellon, chokladkompaniet eller all shopping. Orden hon sa fick mig att få tårar i ögonen

– Mamma det finaste minnet är att vi var tillsammans.  

Jag har inte kunnat släppa hennes ord, dom borrade och skar djupt i hjärtat och tårarna rann, både av lycka och lite skam. Det är inte vad vi gör med våra barn eller köper till dom som betyder något, det viktiga är att vi är tillsammans och är närvarande. När Mira sa det så var det en självklarhet för mig men jag behövde påminnas. Som föräldrar hetsar vi i många lägen. Det ska va bio, lekland, vattenland, lekplatser, legoland och f*n och hans mormor.

Men det som egentligen betyder något för våra små liv och underverk är att få vara tillsammans med oss. Att det är kvalitetstid och att vi framförallt är NÄRVARANDE. Det är sorgligt att det inte är en självklarhet. Det är förskräckligt att jag låter så mycket annat ta plats i mitt liv när de som är de viktigaste får be om min uppmärksamhet för kanske fem minuter.

– Mamma kolla här…
– Ja vänta jag ska bara….

Känner du igen det? Jag blir mörkrädd…

Bara att ta en fika…

 1. Kloka Mira! Och kloka barn som vet vad de behöver, fast vi vuxna inte alltid fattar det. Funderar ibland på hur vi kan få med våra barn/tonåringar på en del saker vi föreslår. Som utomhusliv. Men jag tror just detta är en av de saker som motiverar dem. Tid tillsammans. Närvaro. Även nu, när de är tonåringar!

 2. Jag är expert på att tro att jag måste göra en massa saker med mina barn för annars tror jag att de inte är nöjda.
  Men när det väl är helg och tiden finns så är jag så galet trött efter en arbetsvecka……
  Men jag vet att våra gosar älskar när vi gör en sån enkel sak som att titta på film hemma i soffan. Då kan man passa på att ta en powernap 😉

  Kram och tack för en bra blogg!

 3. Ååhh, lilla hjärat! <3 Man gör så gott man kan och man är inte mer än människa. Men bättre omdöme än så, kan man inte få!

  Puss & kram

 4. Vi har infört spela spel med barnen efter frukost på helgen. Oftast brädspel eller kortspel men även tv-spel eftersom det är viktigt som förälder att ha koll på vad barnen spelar själva.

  Supermysigt!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..