På riktigt? Kan man äta det på RIKTIGT?

Nu har jag väl ändå slarvat med bloggandet tillräckligt? Sena inlägg, tråkiga inlägg och haffsiga inlägg. Jag hoppas att du förlåter mig =)

Äntligen Fredag

Du vet att jag äter nyttigt va? Eller ja, jag försöker så gott det går! Jag är inte mer än människa. Och idag tänkte jag verkligen slå på stort och äta JÄTTENYTTIGT. Men på riktigt, här gick gränsen för idioti. Jag höll på att kräkas…

Hur farao kan man äta Chiapudding? Frivilligt? Det kan inte vara möjligt?

Chiapudding

 1. Jag har aldrig provat det men tack för varningen, jag äter också nyttigt nu, men vill ju ändå underlätta det för mig själv och äta nyttiga goda saker annars håller det ju inte i längden, man kan väl inte späka sig hur mycket som helst för att väga lätt på vågen 😉
  Puzziluzz Christina <3

 2. Ja, jag frågar mig samma. Verkligen överreklamerat med chiapuddig. Har provat flera varianter och det blir inte bra eller gott. Din ser ju i alla fall lite krämig ut. Min blir bara rinnig oavsett vilket recept jag provar.
  Det kanske är nått fel på mina chiafrön, jag tänkte bli av med dom med att baka nått fröknäcke.

 3. Haha!? Tricket, om du gör det själv, är att vispa ihop fröna med havremjölk och vispa flera gånger med en minuts mellanrum. Stoppar sedan på lite fryst mango och ananas och låter stå i kylen över natten. På morgonen hackar jag i ett päron och ibland lite jordgubbar eller hallon. Det viktigaste är att röra ihop allt utan att det blir fröklumpar, och att ha i tillräckligt med frukt så att man inte bara får slemkänslan. Då är det supergott och jag upplever att mitt blodsocker håller sig jämnt över fler timmar än av exvis gröt. Har aldrig provat någon annan pudding än min egna dock.

 4. Ingen chiapudding ser aptitlig ut tycker jag…. Jag har aldrig ätit nåt med chiafrön men idag köpte jag en påse, ska testa ett matbröd med chiafrön i.

 5. Den bilden får mig osökt att tänka tillbaka på när jag gick gymnasiet på vårdlinjen. Då blev vi alla tilldelade varsin ”bacilluskkopp”, som skulle kontamineras med en bacill för att se hur den växte i ”bacilluskkoppen”.
  Jag säger bara bläh, chiafrön kan inte vara hälsosamma. Urk, dom ser ut som bacillusker och sådana är inte bra för kroppen.
  ”Spring för livet”, som min 5-årige son skulle sagt om han såg detta oätbara 😀

 6. Men det är ju hur gott som helst. Beror ju på vad man blandar med. JAg blandar med smaksatt yoghurt och bär (blåbär, hallon, mango) på kvällen, låter den stå över natten. Prova så får du se!

 7. Hej!
  Tack för en trevlig blogg!
  Händer då och då att jag gör chiapudding. Tro det eller ej, men det kan faktiskt bli gott! Jag har experimenterat med chiapudding (bättre än att göra det med droger) och har kommit fram till att det blir godast om man tar hälften kokosmjölk och hälften mandelmjölk, lite vaniljpulver och någon msk kokosflingor (ger lite tuggmotstånd) Vill man ha lite sötma kan man ta lite flytande honung i. Rör om några gånger och låt stå över natten. Toppa med hallon, blåbär, mango eller liknande. Med ett kokt ägg till står man sig till lunch utan att bli gnällig. Testa!

  1. Hej Sara, TACK, vad roligt att höra och jag blir så glad <3
   Nej för guds skull låt bli drogerna, då tar jag också hellre Chiapudding =) Jag ska se om jag vågar, tack för tipset!
   Kramen

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..