Rotspetsoperation

Ja nu ska du åååååa och ooooooa och tycka synd om mig. Jo, men jag är nyopererad med munnen full av stygn och det ser ut som att jag hamstrar en kanelbulle på vänster sida (det hade jag dock väldigt väl kunnat göra). Jag tog en bild men den ska jag nog inte visa upp här.. Flera stygn i munnen och svullet och äckligt.

image

En rotspetsoperation görs när man har fått en inflammation i en rotfylld tandrot. Specialisten går in på framsida av tanden genom att fläka upp (JÄTTESTOR i min värld) en bit tandkött, borra igenom och rensa och ta bort en bit av rotkanalerna… Sen syr han ihop lite snyggt med massa stygn.

Nej det var inte så farligt faktiskt. Jag låg där alldeles grönklädd och steril. Det värsta var att där var en tv-skärm så jag såg ALLT dom gjorde; bedövningssprutorna, när dom skar upp tandköttet och fläkte upp, borrade ett hål i benet och rensade och sydde. Sjukt nog kunde jag inte sluta titta.

Nu sitter jag här och gnäller för att jag har väldigt ont och jag kan verkligen inte äta. Som tur var laddade jag och Cornelia med en rejäl lunch i stan på Scandic Triangeln. Och JA, Cornelia följde med mamma till tandis och höll handen tills hon inte fick vara med mer!

Men borde jag inte få äta Ben & Jerrys för att jag varit så duktig?

image

Kolla vilken salladshimmel! Jag fick frågan på Instagram om det var LCHF vanligt, JAPP verkligen! Jag som undviker kolhydrater så mycket som möjligt hade massor att välja på. Salladen, oxkött, fisk och ost

image

Det var helt underbart att få 1,5 timme kvalitetstid med den stora Prinsessan! Vi pratade om livet, kärleken och allt man gör som bästa vänner. För så är relationen nu, Cornelia och jag har hittat en sån fin balans i mamma-dotter-vän rollerna. Ljuvligt!

image

MUMS, men det är alltid god mat på Scandic Triangeln! Deras pesto är så JÄKLA god!! Jag tog det mesta nyttiga men smakade på en tesked potatismos och en potatishalva. Jag kände mig superduktig! Lunchbuffén kostade 165 kr och det är verkligen prisvärt!! Vi bokade inte utan det var bara att gå dit =)

image

Det var till och med dessert! Den högg Cornelia gladeligen in på <3

image

 1. Nyfiken på vad du haft för symtom av denna inflammation i tanden? Har nämligen själv problem med en rotfylld tand….
  Hälsningar Veronica

  1. Jag haft som en tandvärk som kommit och gått, men tandläkaren sa att jag inte borde ha det eftersom den tanden är rotfylld. När hon till slut tog en röntgenbild så syntes det en skugga runt roten så då var det tecken på att det var inflammerat. Jag blev då remitterad till en specialist.
   Prata med din tandläkare!!
   Kram och lycka till!

 2. Åhh det är ju detta problem jag också har. Ska bli kallad till en specialist på tandläkarhögskolan i Malmö. Bara det att detta är en krona dom satt ovanpå en rotfyllt tand där dom bara hittade två kanaler att rotfylla . Fanns tydl en till. Har nu inflammation under den . Får jag fråga vad detta kostade att göra. ??? Dom skulle borra ner i min men inte säkert det lyckas o då får dom dra ut den sa dom som enda alltarnativ, och sätta en stifttand för 17.000 kr. Känns ju inte så kul. Detta gav mej hopp att låta den vara kvar. Var fick du gjort detta??? Krya på din tand.
  Mvh Marie.

  1. På tandläkarhögskolan =) Hoppas du får den läkaren jag hade, han var HELT fantastisk!!! Jag som är rädd för tandis kände mig supertrygg med honom! Han jobbar där bara på torsdagar och är lärare annars, han har ett utländskt namn. Be att få honom! Kalaset gick på cirka 6000 :/
   Hör av dig hur det gick!! Kramen

   1. Tack snälla för du tog dej tid att svara. Nu blev jag lite lugnare. Får se när kallelsen kommer, kunde ta några månader. Så skönt att kunna rädda tanden. Hoppas din blir bra.
    Kram o tack. / Marie

 3. Så modig du är!! Jag har mått illa den jag läste dietta, livrädd för jag misstänker att jag måste göra något liknande…
  Men det kan inte ha gjort ont under tiden då? Du verkade vara för cool för det?!

  Har du krona på den tanden då?

  Skönt att vara på rätt sida om ingreppet kan jag tro ??

  Kram Åsa

  1. Hihi inte modig, var ju tvungen att göra det, men tack =)
   Nej det gjorde inte ett dugg ont under tiden tandläkaren gjorde det!! Inte alls!! Men nu värker det, men det är ju inte konstigt alls med ett par stygn i munnen och svullet som bara den. Japp jag har krona =)
   Du behöver inte vara rädd vännen!!!
   Kram

   1. Tack snälla du!! Alltid när man pratar om tandläkaren är det alltid någon som har en skräckhistoria:-))
    Vad gullig du är :-))
    Känner mig lite lugnare, jag fick min visdomstand utskuren så efteråt det gör ju ont…men det är säkert bättre redan imorgon för dig <3

    1. Ja men så är det alltid, och så pratar vi kvinnor om att män har sina förkylningar… Vi föder barn och går till tandläkaren =)
     Du ska se att det kommer att gå jättebra!! Kramen

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..