Givskud Zoo

Givskud Zoo igen

Givskud Zoo igen

Sista dagen i Danmark på familjesemestern spenderade vi på Givskud Zoo. Vi har varit där tidigare och det kan du se HÄR. Och deras egna hemsida finns HÄR.

Denna gången visste vi precis vad vi skulle mötas av och såg framemot ännu ett besök. Mira mindes en speciell sak i djurparken, dinosaurierna. Det är ganska häftigt ändå eftersom det faktiskt är två år sedan vi var där och hon minns det så starkt.

Det är otroligt mäktigt att se alla de 40 dinosaurierna i naturlig storlek i parken. Vissa rör sig och låter. Detta är ett måste för dinoälskande ungar!

Utställningen är den största i Danmark och den största ödlan väger ÅTTIO TON

Ganska söta tre små ödlor eller hur =) Du kan läsa mer om denna delen i parken HÄR och se film också. Jag har också filmat men min dator är på lagning så du får vänta att se.

Vi fastnade LÄNGE i anslutning av Dinoparken! Där kunde barnen testa på att vara arkeologer genom att gräva fram en stor Dinosaurie, sila fram hajtänder och leta efter fossiler i stenar. UNDERBART och framförallt eftersom barnen verkligen vill göra detta och testa!

I denna djurparken kör man sin bil de mesta delarna. Då åker du genom våra världsdelar och får uppleva djuren på riktigt nära håll. Här snackar vi STORA marker och områden!

På tre ställen parkerar man och går en liten runda till fots. Här såg vi det sötaste av allt…. Det var en liten gorillaunge på sin mammas rygg. Alla som tittade ooooo:ade och åååååå:ade för fullt på alla världens språk.

Mira var vettskrämd för Laman, kan det vara för att pappan berättade att spottet egentligen är kräk? Hahaha

Lejonen är väl inlåsta med säkra stängsel och med tydliga förmaningar om vad man får och inte får. Och lyssna på det här. Där var en RIKTIG IDIOT (ja jag får säga så i detta sammanhang faktiskt) som störde sig på  en bil som stod still. Fatta vad han gjorde,

HAN GICK UT UR BILEN för att skälla på dom. I.D.I.O.T…. 

Hela området inbjuder till lek och upplevelser. Och miljön är verkligen fantastisk.

Något nytt från förra gången var det nybyggda lekplatsen och restaurangen. Superfint! Du kan se lekplatsen här om du vill se mer. Precis vid lekplatsen fanns det bra med grillmöjligheter och fikaplatser. Hade det inte regnat hade jag lagt mig i en hängmatta som fanns där. Jag älskar att det inbjuds till lek överallt!

Bara en av de vackra vyerna!

Tjejerna var så himla glada efter vårt besök på Givskuds Zoo!

Förlåt men… Noshörningen är inget vackert djur! Vi fick också lära oss att det egentligen inte är ett horn! Det är samma material som vår naglar! WHAT??

Vi var där i cirka fem timmar och fick tjata på flickorna för att komma därifrån! Det kostar 200 dkr för vuxna och 110 dkr för barn över tre. Det bästa är att köpa via nätet för då blir det billigare och vi tyckte det var det smidigaste!

Givskud Zoo

Ett måste (tycker jag i alla fall) är att köpa CD skivan där du får guidning hela rundan. Jag lärde mig massor!

Nä det var det hela från denna fantastiska dag! Jag kommer  att lägga ut en film sen så fort jag fått min dator. Om du nu är på Legoland eller på Lalandia så tycker jag att du även ska ta dig hit! Jag läste på deras sida att dom även har övernattning om man vill det.

Men nu ska jag ta igen mig lite, det är tröttsamt att vara ledig.

LOADING..