Mina 10 bästa tips för att överleva julen

Kan man överleva julen?

Kan man överleva julen?

Idag var det julavslutning på Onsdagsklubben där jag och Victor pratade om hur man kan överleva julen. Jag fick äran att göra en topp tio lista med de bästa jultipsen. Jag vill självklart att du också får dom =)

10. På vår julafton har vi telefonförbud! Det innebär att alla umgås, pratar, spelar spel och gör det vi gjorde ”förr-i-tiden”
9. Inte skickat julkort och ångest för det? RING, det är sällan vi gör det idag och borde göra det oftare
8. Överleva julmusiken? ÖRONPROPPAR, eller hitta på rolig egen text till sångerna. Våga gå mot strömmen och lyssna på annat!
7. För mycket julmat och många julbord? Ät inte av allt alla gånger eller säg att du inte kan 😉
Spara dig till julafton och du blir ändå trött på julmaten efter alla rester
6. Inte handlat julklappar än? Välj ett ställa som har allt. Bästa tiden i affärerna är så sent som möjligt, eller nätshoppa presentkort du kan skriva ut hemma. Det bästa är ju att handla i tid och när det är rea
5. Stå ut med släkten? Det är en dag på året, bit ihop. Och vad är det som säger att man måste umgås med familjen när det är jul. Vänner är lika värdefulla och i vissa fall mer värdefulla än släkten. Var glad att du har en familj <3
4. Alla att göra/måsten och stressen. Låt någon annan ha julafton ;). Skämt å sido- dela ut arbetsuppgifterna, ta emot hjälp och be om hjälp. Allt behöver inte vara hemlagat- köp färdigt! Gör listor och prioritera det barnen känner är viktigast. Det är fina minnen vi vill skapa
3. Ekonomiskt: Försök att handla under hela året eller lägg undan en liten summa varje månad på ett julkonto. Handla second hand eller på loppis eller rea. Kolla när det är rabatt på livsmedel vi har på julbordet. Ha knytis!!
2. Ensamhet; Ta kontakt med en organisation som kanske behöver hjälp att hjälpa andra. Ta kontakt med en gammal vän eller grannen. Bjud hem dig till vännerna. Det finns säkert någon i din närhet som är ensam precis som du. Du kanske vill vara ensam, ta då tillfället i akt och njut och umgås med den viktigaste i ditt liv-DIG SJÄLV
1. Julafton blir det! Och det blir även utan julmat, julmusik och julklappar. Det är en dag som alla andra under året. Vi glömmer ofta vad julen handlar om och vi kan faktiskt med små medel göra dagen speciell.

Vill du hellre lyssna på klippet så kan du göra det HÄR. Jag måste säga att det blev ett väldigt trevligt avsnitt!
Jag tackar P4 och Radio Malmöhus för detta året och hoppas att jag får komma tillbaka 2018.

Puss och Kram!

ps. dela gärna inlägget om du tyckte att det var bra tips. ds.

Se vad som händer när man har skärmförbud!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..