ÄNTLIGEN

Tjohooooo ÄNTLIGEN

Tjohooooo ÄNTLIGEN

Tack gode gud, det gick väldigt mycket fortare än vad jag trodde och nu drar jag ett djupt andetag av lättnad. I morse försvann det sista, nejnejnej jag skriver inte om julfettomagen utan såklart är det julmaten. Sista köttbullen och skinkbiten åkte ner på tvären till frukost. Nu slipper jag se det på ett tag. Eller jag ser det på ett sätt, på den svullna magen.. Men det är det värt, alla gånger =)

Får jag fråga dig en sak? Jag vet att jag kan lita på dig i alla lägen så det är du som får äran att bestämma. Är det okej att ta bort alla julprydnadsskitgrejer nu? Snälla säg JAAAAA!

Pussgurka på näsan!

Till och med vår tomte var mager jämfört med mig…

 1. Jadå Fnulan, du får ta bort julpynt och sånt precis när du vill 🙂
  Eller så gör du som jag, sätter inte fram så mycket inomhus (pga. katt som inte kan låta bli allt nytt)
  Ute däremot har jag pyntat en del på framsidan.
  Hälsningar Skåne.

  1. I år har jag bara ställt fram allt på en bänk… haha… Noll julkänsla faktiskt. Så jag tror att det kommer att gå ganska fort att ta bort. Kram Fina Agda

 2. Prydnaderna får man ta bort när man känner för det! Men jag kommer vänta . Älskar mina elljustakar i fönstren. Inga höga krav på julmagen, du vet att man blir inte tjock av det man äter mellan jul o nyår utan det man äter mellan nyår o jul . Va lite snäll mot dig själv nu, kram på dig!

 3. Inte fuska nu!!! Tjugondag Knut åker julen ut. Inte innan, det är ju så mysigt med granen och alla stjärnor som lyser 🙂

 4. Jag tänker nog snart ta bort julsakerna ,så jag säger JA det får man! Trevlig fortsättning på detta år och ett riktigt Gott nytt år!

 5. Tycker absolut om du frågar mig mina vilar nu till nästa år, haha. Jag har haft mitt sen advent och det tycker jag är väldigt lagom. Nu är det snart nytt år och då kan du piffa till det med det i stället.
  Önskar dig och din familj ett Gott kommande år.
  Från Österlen/MH

 6. Om det inte vore för att vi får USA-besök, som gärna vill se vår fantastiska gran, den 2 Jan så hade granen absolut åkt ut redan den 1/1! Som alltid!! Julpynt har vi knappt, bara gran och julblommor. Så JAAAA du får ta bort det nu, om du frågar mig…

 7. Åh nej!! Jo såklart!! Alla får göra som de vill känner jag. Vi firar ju jul i Januari igen (serbisk ortodoxa) så här ber jag om en julgran som inte kommer att barra fram tills dess… har inte heller så mycket framme i år, men ändrar lite tema nu till vinter/nyår med mer vitt o mindre av det andra! Sen tänkte jag pyssla julkort till nästa år nu medans man har lite av den känslan kvar hihi!!

   1. Ja till jul är det ok, men ibland infaller inte påsken samtidigt, ett år var det så sent som i maj hahaha! Men nej påskriset åkte inte fram igen :-)!! Vissa traditioner håller vi inte så hårt i, som fastan t ex. Men dagen innan, det vi i Sverige firar som julafton, då äter man inte kött, ägg eller mjölk. Det blir stekt torsk, böngryta (pasulj) inlagda grönsaker och kokt potatis med paprika krydda. På juldagen sen brukar svärmor göra serbiska kåldolmar (sarma), det görs på surkål, kanske en skinka, kyckling och annat vi bestämmer tillsammans vi vill äta. På julaftonskväll går vi till kyrkan, vanligtvis vid 17-18 men finns också en mässa vid 23.30 då man inväntar Jesus födelse. Det är famljen som är viktigast såklart. Kan tänka mig att alla har sina egna traditioner också. Du får hänga med en gång till kyrkan 😉 kramis

 8. Här är julen utstädad! Dock får granen vara kvar en stund till på son och makes begäran. Önskar er ett riktigt gott nytt år och ser fram emot att följa din blogg på det nya året. Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..