Mindfulness

Att lära sig att vara mindfulness

Att lära sig att vara mindfulness

Nu är det dags att berätta om det där med mindfulness. Om tre månader är jag och Åse färdiga med vår utbildning till Licensierade Stresscoacher. I utbildningen ingår också en utbildning till mindfulnessinstruktörer. Det är där jag är nu och jag känner mig så exalterad över detta begrepp och fenomen.

NEJ, det är inte flum eller humbug. Jag har fattat det nu. Du behöver inte vara en hippie för att ta del av det som är den nya tiden, NUtiden. Det du behöver är en vilja att försöka förändra ditt liv till något ännu bättre. Ditt bästa liv. Jag är författare och skriver mitt manus till mitt liv, då kan jag väl också leda det åt rätt riktning? MIN riktning.

I utbildningen berättar Maria Helander som är kursledare att vi hela tiden missar nuet för att vi tänker på gammalt som vi inte kan påverka och vi tänker på imorgon när vi inte ens vet om vi finns. Vi måste blir bättre på att skapa våra ögonblick, det är det som är på riktigt just nu.

Fördelar med Mindfulness? Jo, bättre sömn, ökad koncentrationsförmåga, vi klarar av svårigheter lättare, minskar stress och oro, påverkar hjärnan på cellnivå och bromsar åldrandet. Detta är FAKTA och inte i min fantasi.

Hur många gånger går du inte och funderar på något typ, ”Usch han tycker nog inte om mig”. Vet du vad det är? Det är en tanke, DIN tanke. Men det är inte en sanning bara för att det dyker upp i ditt huvud. Det är kloka Jon Kabat Zin som jag hörde berätta det. I skolan får vi och barnen lära oss just det att vi måste och ska tänka, tänka och tänka. Tänk om vi alla hade fått lära oss att vara närvarande istället….

Du som läser min blogg vill du läsa mer om sånt här? Då fortsätter jag gärna berätta mer om min resa mot mer Mindfulness.

”Mindfulness actually is a way to connecting to life”
Jon Kabat-Zin

 

Foto: Åse <3

Mer om min utbildning kan du läsa om HÄR där jag berättar så mycket mer i några inlägg.

LOADING..