Stresshantering

Tips på stresshantering

Tips på stresshantering

Dags för tips för stresshantering såhär en söndag? Just nu läser jag till stresscoach som du säkert redan vet och det är intressant att se hur andra sätt hanterar sin stress. Jag har börjat se och analysera. Det är en djungel, en stor sådan. Jag tror att lika många människor det finns, finns det olika stressreaktioner, anledningar och upplevelser av stress.

Stressen kan ofta vara en vidarekoppling på våra känslor. Känslan av att inte hinna med, duga, misslyckas, vara älskad och en massa andra känslor. Dom negativa tankarna är inte farliga, bara du inte låter dig styras av dom. De får inte ta kontroll över ditt liv. Det är precis som med våra tankar, det är bara en känsla, känslorna är inte DU. Det är din tolkning av något som har hänt som ligger och gror.

Jag tror att det är lätt att rusa iväg för att slippa känna. Du kanske äter fort, går snabbt, irriterar dig i onödan m.m. Det skapar en inre konstant stress. Vad skulle hända om du stannar upp och känner efter istället? Fy farao vad jobbigt att möta det som skrämmer. Ska känslan kunna bli en annan (bättre) känsla kan du inte springa ifrån den hela livet.

Allt går ihop, stress, tankar, känslor, agerande. Fungerar inte det ena kan det vara svårt att få det andra att funka.
Och var ska du då börja om allt är i enda stor röra? Jag har fått en del bra tips under utbildningens gång.

Jag tycker att du ska börja med andningen….. Det gör mycket.
– Mitt bästa tips är att ta en andningsminut, enkelt och underbart! Den hjälper mig massor. (Kommer att skriva mer om det i ett speciellt inlägg)
– Ha något i fickan, och varje gång du känner eller tänker på saken ska du blunda och ta ett djupt andetag
– På de ställen jag brukar vara när jag stressar har jag satt små lappar med ordet ANDAS på. Då påminns jag att ta ett djupt andetag
– Försök tänka som så att du kan bara göra så gott du kan. Låtsas att du pratar med din bästis och talar om för hen att hen är grym och gör sitt bästa. Du är väl din bästa vän?
– SOV

Minns en sak, det är inte stressen som är farlig, det är att inte få återhämtning som är det…

Men du glöm inte en viktig sak, älska dig själv…. Det kommer man väldigt långt med vännen, men det är alldeles jättesvårt..

Stresshantering

Tack för ett bra citat Maria!! För visst är det så. Det är jobbigt och vemodigt att känna…. Det kräver mod. Vågar du?

LOADING..