Min man..

För ett år och två år sedan skrev jag ungefär det jag ska skriva nu, men denna gången vänder jag mig till Fredrik som min man och inte Sambo. Han fyller år idag, han fyller 16 år. Han har varit med om något fruktansvärt, men han lever. Han lever varje dag som om det är den sista. Han påminns varje morgon han vaknar och ser sin kropp att han har livet att leva.

En olycka så fruktansvärd då en vän till Fredrik förlorade livet och han själv räddades genom att två 18 åriga vänner hade modet att hugga av hans ena ben med en yxa för att få ut honom ur den brinnande bilen och sedan släcka hans brinnande kropp. Låter hemskt… Ja men det är en sanning. Det var det som hände den där dagen på Gotland.

I dag är det 16 år sedan, denna dagen firar vi. För mannens del är denna dagen viktigare än den riktiga födelsedagen. Fast jag tror inte honom för han visar mig något helt annat. Han visar att varje dag är viktig. Han visar mig varje dag vilken respekt och ödmjukhet han har för sitt liv. Han är aldrig bitter över sin situation, han ser bara möjligheter. Fredrik inspirerar så många med sin envishet att han klarar allt. Fredrik inspirerar mig att ge det lilla extra till alla de som behöver. För mig är Fredrik en sak….

Han är livet!

Till dig Fredrik
Du är min hjälte, min största kärlek i livet.  Du har berikat mitt liv på så många sätt, du har hjälpt mig att bli den jag är och vara stolt över det. Du har gett mig Mira. Du har gett mina två stora barn all respekt i världen. 
Utan dig skulle mitt liv vara fattigt, tomt och kärlekslöst. För du har lärt mig vad kärlek är. Jag vill aldrig vara utan dig…. Aldrig vara utan dina andetag!

Grattis mitt allt!

Mina löften på vigseln finns alltid där….

 1. Linn skriver:

  Oj, jag blir alldeles stum. Vilken enorm kärleksförklaring från dig och vilken enorm drivkraft din man har och otroligt hur hans kamrater i så unga år klarade av att snabbt fatta ett korrekt men oj så svårt beslut.
  Dina fina ord och den fruktansvärda händelsen får en verkligen att tänka till ordentligt.Det gäller att ta till vara på livet och varandra samt glädjas i nuet.
  Kram
  Linn

 2. Cicci skriver:

  Oj, jag kastades tillbaks i tiden nu. Min syster var tillsammans med Jonas bror vid olyckstillfället. En stor sorg för oss alla, kram till er!

  1. Fnulan skriver:

   Usch då var du nära tumultet som utlöstes med… Alla hade sorg på sitt sätt!
   Massa kramar till dig!

 3. Grattis till Fredrik på 16 års dagen!! En fruktansvärd händelse som Fredrik har varit med om, man kan inte föreställa sig hur det är att ha varit med om en så hemsk olycka med dess följder, men Fredrik verkar vara stark och en inspirations- och energikälla för dig i ditt och din familjs liv <3

  1. Fnulan skriver:

   Ja han är den viktigaste… Låter så tramsigt men jag kan inte tänka mig ett liv utan honom… <3

  1. Fnulan skriver:

   tack vännen!!! Lätt att skriva om det är sanning.. <3

 4. Att älska livet och ta vara på det och varandra är en gåva som man ska vara rädd om! Många gånger förstår man det nog först när man nästan förlorat det/dem..
  Min sambo och jag pratar fortfarande om den händelsen ibland. Den väckte och väcker många tankar om mod, och om man själv hade haft den handlingskraften. Man kan ju bara hoppas!
  Kram till er båda ♥

  1. Fnulan skriver:

   Ja, olyckan sitter hos många. Flera som känner till den och vet… Massa kramar till dig och tack för dina kloka ord!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..