Platt som en pannkaka

… Så var det dags igen… Ja det är super-duper-bra och fantastiskt att få mammografi gjort varje år. Det som är mindre kul är att få veta och se att ens tudor är så ihåliga att dom går att pressa ihop likt den plattaste pannkakan.Åt alla håll! Dessutom är det inte så roligt att bli kallad för då vet man men säkerhet att man är över 40 års sträcket…

Men det gäller väl inte mig?

Går du på de tider du får erbjudit för mammografi?
Och om du inte gör det, varför? 

image

 1. Jag har inte fått kallelse till det än. Fyllde 40 i maj…. så jag är väl ung.

  1. Fnulan skriver:

   =))) Kanske olika beroende på var man bor? Kramen

 2. Hej!
  Att gå på Mammografi är oerhört viktigt,visste ni att våra Bröst är Färskvara?? Joo,de ändrar sig månad för månad & ja,jag har operat ett av mina därför är jag anonym för mina närmaste,vännerna osv

  Mvh

 3. Martina skriver:

  Det finns absolut ingen som helst anledning att inte gå. Vare sig ingen någonsin haft bröstcancer i familjen eller inte…

  jag går igång så in i norden på detta känner jag haha

  Forskning pågår dessutom (bland annat på mitt jobb) angående att med hjälp av tätheten i bröstvävnaden kunna avgöra om man har förhöjd risk och därmed kan behöva utökade kontroller. Så även om det faktiskt inte syns någon början till cancer i tuttisarna så kan man behöva kontrollera oftare i framtiden.

  JAG skulle gladeligen gå och få tuttarna klämda ofta om det behövdes. Jag tycker att man skall få börja gå på regelbunden mamografi mycket tidigare i livet. Kanske redan vid 30!

 4. Helén skriver:

  Jag har gjort det 2ggr nu. Första gången jag gjorde mammografi så hittade dom en stor knöl i mitt vänstra bröst. I samma veva så hittade dom på mina två systrar knölar också på vänster bröst. Det var inte roligt att ringa vår gamle far att berätta att vi alla 3 skulle opereras. Som tur var så hade alla 3 fettknuta. Alla i olika storlekar. Jag som är yngst skulle ju naturligtvis vara värst av oss alla. Vet en som grät av glädje då vi alla systrar talade om för vår far att vi ej hade cancer. Med tanke på att vår mor bara 9månader innan begravts. hon dog i just cancer.. i hela kroppen. Så nu när vi får kallelser är det bara att gå dit och se glad ut. även om man är nervös och har ont i magen. Så det är inte lika jäkligt som att behöva vänta på besked från patologen om man har cancer eller inte

 5. Suzan skriver:

  T om jag som inte har fyllt trettio har fått gå 😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..