Recept på världens bästa och lättaste kavring

Jag kan inte leva utan denna kavringen när det är jul. ”Mormors” leverpastej (som min mamma fått göra i år sorgligt nog) och rökt korv är fantastiskt gott på.

Jag gav bort brödet till en vän en gång som trodde att det var en chokladkaka….
döm om deras förvåning när dom tog en tugga till kaffet! I och för sig så var det norrmän 😉

1/2 liter filmjölk
3 dl mörk sirap
1 liter rågsikt
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
2 tsk bikarbonat
2 tsk brödkryddor

Blanda torra ingredienser, ljumma sirap och fil. Blanda blandningen noga och dela upp i två smörade brödformar. Japp, det ska vara kletigt. Sätt näst längst ner i ugnen på 175 grader i en timme. Njut av dofterna <3

Delar du skivorna i cirka 1 cm blir det cirka 2 pp /skiva. Och det är värt det för oss som följer ViktVäktarna.. 

Glöm inte att städa efter dig.. suck vad kladdig jag är!!

 

 

 1. Shana skriver:

  Hjälp vad gott brödet blev!
  Kul att du delar med dig av dina recept:-)
  Provade kycklingen med persiljesås igår och den var verkligen mitt i prick!
  Att man inte ens behövde bryna köttet innan gav den såklart en extra guldstjärna i kanten (småbarnsmamma med lite tid som man är) 🙂
  Kram/Shana

  1. Fnulan skriver:

   Vad roligt Shana, glad jag blir att det uppskattas, då ska jag ge mer recept =) Stor KRAM

 2. shana skriver:

  3dl sirap! Stämmer verkligen det?
  Håller på att baka det nu så får vi se hur det blir☺
  Trevlig helg!

  1. Fnulan skriver:

   Hej Shana, japp det stämmer =)

 3. Hej! Bakade din kavring idag, kan meddela att den var så populär så den blev uppäten ikväll tillsammans med skinkan! Sååå god! Jag kommer ställa mig imorgon och baka en till så vi har en till julfirandet! TACK snälla för receptet och god jul till dig och de dina! Stor kram Josephine

  1. Fnulan skriver:

   Åh vad roligt! !!! Ja den är underbart god!!! Stor Kram

 4. Maria skriver:

  Hej! Nu har jag bakat eller nej nu ska jag inte ljuga, min man har bakat detta bröd. Underbart gott! Jag har inte ätit bröd på tre månader för jag har börjat reagera på allt med jäst och ättika och kliar mej som en galning efter att jag ätit nåt med detta i. Nu undrar jag dock hur länge kan man spara dom och var? Frysen? Glada julhälsningar från Finland.

  1. Fnulan skriver:

   Hej Maria, vad roligt att du testade!!! Visst är det gott!!! Du kan ha brödet ute ganska länge men jag fryser alltid in ett bröd =) Smaklig spis. KRAM

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..