Knuthenborg Safaripark

Japp, nästa park som är full med underbara djur. Vi möttes av Sören Knudsen som är presschef. Han gav oss en guidad tur i parken- Knuthenborg Safaripark. Det är dock inte bara djur utan även vattenland, en vattenkarusell och lekplatser samt en underbar miljö.

På 440.000 kvadratmeter delar 1.000 sorter av alla världens alla djur delar plats och får leva i frihet. Greven av Knuthenborg Christofer Knuth är den 13 generationens ägare av detta fantastiska ställe. Han och familjen bor mitt i parken. Det gör även en del av de 100 personer som jobbar där under högsäsongen.

Precis när vi kom släpptes en stor nyhet från parken. I slottet hade det hittats HC Andersen manuskript för ny utgåva av ett redan utgivet, och har idag fått ett godkännande som äkta av experterna. Häftigt! Och vi var där när det hände liksom =)

Vi satt i vår buss och Sören guidade oss genom alla världsdelarna. Som besökare kör du alltså genom parken med din bil. På vissa ställen går du ur och fram till djuren, men på vissa ställen vill du INTE gå ur 😉 Som hos tigrarna till exempel.

Och vet du hur lång en giraff är när den föds? Jo 1,80 lång =) och blir fem meter till slut! WOW. Ja, alla träden är välklippta efter giraffernas längd.

Vackra Zebran!! Stora savanner med träd som ”härSTAMMAR” (förlåt jag vet att jag är sämst på ordvitsar) från hela världen.

Mira blir nog en bra bloggare, hon fotade flitigt med iPaden. Tyvärr blev inte mina kort så bra från rundresan i bilen men jag tycker att ni själv ska åka dit och uppleva det.

Sen åkte vi tåg genom aplandet6 där vi satt i ett tåg med vagnar i glas. Så fick man mata aporna som hoppade rundor på vagnen =)

Kolla rumptittaren =) Jag sa att aporna ser så kärleksfulla ut när dom kelar och kramas. Men då skrattade Sören och sa Nej nej nej, det är dom INTE =)

Man fick titta på när vargarna fick mat (ett vildsvin) men då gick Mira och jag ut men jag smög in lite. En djurskötare  berättade massor om vargarna och deras sätt att leda varandra.

Där fanns även ett stort lekområde för barnen.

Här fastnade Mira =)

Ja Knuthenborg är ett FANTASTISKT ställe! Tyvärr så blev inte korten så bra som jag skrev innan men jag hoppas att jag ändå gjort dig sugen på en resa dit. Det är så härligt att alla aktiviteter vi gjort ligger så nära varandra på Lolland-Falster.

 

LOADING..