Konsultationen

Hej fina rara du <3

Åh vad jag är uppe i det blå efter mitt möte med Gie på Tereskliniken igår. Om jag längtade innan längtar jag ännu mera nu. Jag måste erkänna att jag var jättenervös när jag kom dit. Hur kul är det att klä av sig och visa sin kropp man är missnöjd med? Cornelia följde med mig som moraliskt stöd.

Nu får ni följa med steg för steg så ni vet hur det går till =)

Tereskliniken ligger mitt på Malmö Arena och det är JÄTTESTORT med otroligt fräscha lokaler i vitt och blått. Tereskliniker finns även på fler ställen i Sverige HÄR. Receptionen tog emot mig och där satt Rose-Mari glad som en solstråle och sken i kapp med värmeljusen. Jag fick börja med att ta en kopp kaffe och fylla i en hälsodeklaration.

Här pratar Cornelia med Rose-Mari. Vilken solstråle och så varm människa! Rätt person på rätt plats <3

Gie Vandehult som är en av tre plastikkirurger (som är noga utvalda) i Malmö kom och tog emot mig. Jag föll genast som en fura för denna kvinna. Lugnet, trovärdigheten och hennes förmåga att få mig som lekman att förstå var otroligt bra.

Vi började med att jag fick berätta varför jag var där. Min tanke var ju att hon borde se det, men det är ju i mina ögon ”problemet” är och inte i hennes. Jag berättade om mina tunga tudor och talade även om min ångest för min ärriga och hängiga mage.

Lugna, proffsiga Gie. Och det är värt att berätta om hennes stora hjärta! Hon utför operationer nere i Madagaskar för att hjälpa svårt utsatta individer i stort behov av vård. Gie har fått pris av självaste Presidenten av Tyskland för sitt arbete. Som hon berättade för mig: – Det är ett Robin Hood arbete. Jag åker till andra länder för att operera väldigt rika personer, och för dom pengarna drivs projektet i Madagaskar. Läs gärna om deras arbete HÄR. Jag älskar välgörenhet! Hon är också en välrenommerad föreläsare och konsult i sitt specialistämne.

Sedan fick jag klä av mig på överkroppen. Och det kändes jobbigt… Det kändes som att man skulle synas av en människa som bara ser perfekta människor. Fast det blev inte jobbigt… Eller jo det är väl klart, men inte så jobbigt som jag trodde. Gie kände lätt och måttade mina bröst. Hon tittade och mätte min mage och sa att jag var vältränad (ööööööö NOT). Sedan fick jag klä på mig igen. Detta tog cirka 5 minuter.

Sedan gjorde hon någon underbart, hon förklarade in i detalj vad hon kunde göra för mig. Och vet du… jag hade E kupa!!!! Men alltså, det är gigantiskt. Gie ritade upp hur hon skulle göra och förklarade att den metod hon utför reducering av brösten på är i särklass bäst då man tar körtlar från sidan istället för undertill. På detta sätt tar man bort de farliga körtlar som det oftast blir bröstcancer i, och det gör även att bröstet blir stabilare. Vi var överens om att en c-kupa är perfekt för min del. När jag frågade vad hon rekommenderade mig sa hon att det gör hon aldrig.
– Det är i dina ögon du ska vara vacker inte i någon annans. Och är du osäker på om du gör rätt är det fel. Det är ditt val, ingen annans.

Bröstoperation

Tryggt med tydlighet… Och inget smussel med vilka komplikationerna faktiskt är.

Och magen då…. Jo, jag skulle kunna kyssa Gie, hon berättade att jag mycket väl kan göra en bukoperation eftersom jag har gått ner så pass mycket i vikt så att det blivit ett ”häng”, men hon tyckte att jag skulle vänta så länge jag ville gå ner i vikt.

När vi pratat i cirka 45 minuter fick jag träffa Lotta som är operationskoordinator. Vilken kvinna, så trygg…. Så varm. Ja, vilka härliga kvinnor det jobbar på Tereskliniken (jag kan inte prata om männen för dom har jag inte träffat). Vi bokade in ett preliminärt OP datum den 13 augusti, och nu är det upp till mig, 3 kg måste bort innan dess….

Förlåt om det blev ett långt inlägg men jag vet att många undrar hur det går till och det är för er skull jag skriver <3 Och vill ni så fortsätter jag med min resa tillsammans med er, så häng med!

Goa Lotta =) Ett proffs bakom det leendet. Och förresten, Kents fru, han som är proffs på tandblekning med Brilliant Smile metoden, och faktiskt utsedd till Sveriges bästa =) Han stötte jag på i väntrummet och vi blev lika förvånade

 

  1. Jag har också e-kupa men tycker att mina bröst är små emellanåt! Min sambo säger däremot tvärtom. Jag tycker att du gör rätt, får man ont i axlar och rygg så bör man helt klart göra någonting åt det. Kram ❤️

  2. Jenny skriver:

    Skönt att det känns så tryggt för dig. Jag önskar dig lycka till. Många sommarkramar deån miiig

  3. Vad bra att ha ett datum, jag tror ABSOLUT att du kommer fixa att gå ner 3 kg till dess! Lycka till!!!

  4. Jenny skriver:

    Vad spännande! Önskar dig stort lycka till <3 kramar

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..