ANNONS

Vilken dag i fårets tecken

/

DSC00427

Nu ligger Mira helt utslagen i sin säng och sover som en stock. Vilken dag! Vilken upplevelse och vilken överraskning.

Vi var inbjudna som hedersgäster på den stora öppningen av Fåret Shaun Landet på Skånes Djurpark. Det var fest, glädje och en otrolig stolthet bland alla som var på plats. Nu är hoppet för den hårt drabbade (ekonomiskt) djurparken återigen på topp. Och med all rätt, den nya satsningen med en temapark är fantastisk för barnen <3

DSC00306

Den goa Mullvaden mötte upp oss alla vid entrén. Och Mira var så förväntansfull eftersom hon har längtat länge efter denna dagen, Fåret Shaun är nämligen en av de stora favoriterna på barnkanalen. Vi började med en fördrink (läsk).

DSC00309

DSC00319

Skånes Djurpark fylldes med förväntansfulla barn och vuxna men personalen var minst lika spända på att få visa upp sin fantastiska arbetsmiljö. Djuren var framme och sa hej till alla småbesökare. Här var tvillinggetter som var så små så små. Ett lamm hade fötts i natt, och ett par djur till som jag ska visa dig längre ner.

DSC00320

I september förra året började temaparken byggas. Och vad passar inte in bättre i en nordisk djurpark än att Fåret Shaun och hans gäng bygger bo här. Respekten för den underbara omgivningen var stor, det var inget ”pråligt” och hade inga höga oljud eller annat ”tivoli-aktigt”. Nej, det var så välplanerat och välpassande.

DSC00331

Här står vi och väntar på att det röda bandet skulle klippas av. Skånes Landshövding förklarade parken öppen och jublet blev stort när saxarna öppnade upp för oss alla som var där.

DSC00338

Här är personerna bakom parken, ägaren och representanter bakom Fåret Shaun produktionen.

DSC00379

Det var en fantastisk buffé av läckerheter som verkligen passade in i parkens tema =) Och det var så himla gott. Kolla till höger, ser du att det är små får gjorda i blomkål och russin på tandpetare?

DSC00343

DSC00350

En sak älskade jag, här var det BARNEN som var de fina gästerna <3 Jag säger bara en sak HALLELUJA vad bra personalen är på att ta hand om barnen! ALL PERSONAL. Jag var tårögd många gånger! Alla bemötte barnet med respekt och ett stort leende, satte sig ner på huk och pratade med de viktiga gästerna. Helt fantastiskt!! Jag älskade att barnen fick ställa frågor och vara med som en del av parken. Ja, fantastiskt!

DSC00373

Detta var det stora, Traktorbanan. Om jag säger som såhär, Mira och Maja åkte rundan ÅTTA gånger! Jag fick säga till dom att vi va tvungna att gå annars hade dom säkert tagit några rundor till. I traktorn fick barnen göra ett uppdrag att hitta olika saker på rundan, när dom var framme fick dom ett fin diplom. Det finns även en kamera så att vi kunde fota oss för att sen köpa bilden i butiken som var fylld med Fåret Shaun prylar från golv till tak.

DSC00372

DSC00384

En annan sak som får mitt hjärta att smälta fullständigt är det lilla och enkla som betyder så mycket. Här har man planterat massor med smultron till barnen! Det fullständigt vimlade av de mogna läckerheterna och barnen smaskade som bara den. En så liten sak men med så stor betydelse.

DSC00390

DSC00393

Här ligger bonden och sover gott =)

DSC00402

I stallet var det ansiktsmålning och barnen kunde leka med lera och måla stenar. Också så enkelt men så betydelsefullt. Jag säger ju det, fullt fokus på barnen <3

Men det här då… Jag dog lite… de sötaste 8 vildsvinsbebisarna som fötts i natt skulle plockas in för natten så de skulle slippa regnet. Och snacka om lycka för Mira och Maja när dom fick hålla varsin och klappa. Men asså…. Tänk att dessa små sötnosar kan bli så farliga!

DSC00450

Vi tackar för en otrolig dag och önskar parken all lycka till i världen! Vi ska komma tillbaka i sommar det kan jag lova! Så bra jobbat och så lyckat, men framförallt, vilken tiopoängare för barnen! HURRA!!!

DSC00406

6
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00