Kärleken till naturen och tungvisande unge

DSC06032

Nu är vi i Danmark och njuter av det gemytliga danska livet, den goda ölen får vi låta vara för nu är det barnen som är i fokus i tre dagar. Jag och Åse startade fem på morgonen med att dra mot Kastrup där ett litet propellerplan tog oss mot Aarhus.

Vi började första dagen med Visit Danmark på Grenå Naturskola Som är ligger precis vid stranden och man får lära sig att göra upp eld, fånga krabbor och massa andra lekar man kan sysselsätta sig med i naturen. Barnen tyckte att det var jätteroligt och vi vuxna med. I snygga kläder vadade vi ut i vattnet för att sedan upptäcka vad det fanns i tången och sanden att se. Det vimlade av krabbor, räkor, fiskar, maneter, musslor och snäckor. När vi var tillbaka på skolan hällde vi ut alla djuren i en liten ”fisk-bassäng” och Flemming berättade om var och ett av fynden. Mira och Alice fick känna och klämma, mammorna var lite fegare.

DSC03833

Jadå, detta foto bjuder jag på =)

DSC03846

Fina Mira och Alice <3

DSC03852

DSC03870

DSC03862
Snygga va? Och Mira har visat tungan många gånger idag….

DSC03857

Flemming var verkligen fantastisk på att berätta och engagera barnen på ett pedagogiskt sätt. Mira var dock lite tveksam att hålla i krabborna

DSC03875

 

Naturskolan Grenå15

Sedan lärde Flemming oss att göra upp en eld på det gammeldagsvis. Jag säger bara en sak, nu är jag redo för Robinson =) Eller i alla fall Åse som fixade det med en gång. Med eldens hjälp kokte vi upp de snäckor vi fångat i havet. Mums, eller nått!

Naturskolan Grenå19

Efter vårt korta besök där drog vi vidare mot Kattegatcenter där vi mötte upp resten av gänget vi ska umgås med i tre dagar. Tillsammans åt vi en god lunch och sedan visades vi runt bland hajar, fiskar och andra sjö(o)djur. Sälarna var den största höjdpunkten för Mira, men vem gillar inte sälar liksom? Innan vi lämnade Kattegatcenter fick vi vara med när dom matade hajarna. Vi var noga med att hålla fingrarna i styr =) Dom måste vi ha till all sommarglass!

Kattegatcenter2

Kattegatcenter12

Kattegatcenter18

När vi lämnade Kattegatcenter somnade alla barnen som stockar i bussen (mammorna också). Alla hade varit uppe sen klockan fem så det var en välbehövlig vila minst sagt. Bussen stannade och släppte av oss på ett paradis, Djurs Sommerland. Vilket mecka för berg- och dalbaneälskare! Med ett gigantiskt område med karuseller, vattenland och lekplatser var våra tre timmar där alldeles för lite. Jag hade önskat MINST två dagar på plats. Med en så fin utmärkelsen som Nordens bästa och största sommarland levde Djurs Sommerland verkligen upp till förväntningarna. Detta är en juvel som jag alrig tidigare hört talas om, men det var en trevlig överraskning. Årets nykomling Söulken som är Danmarks största berg- och dalbana missade vi tyvärr men vi hann uppleva det fantastiska området Bondgårdsland”.
Parken får 10 av 10 av mig och Mira! Trots mycket folk märktes det inte, otroligt trevlig personal, de stora ytorna, det stora utbudet, rent, snyggt och i toppskick gör att det är lätt att ge ett toppbetyg!

page

Djurs Sommerland12

Djurs Sommerland15

Japp där var tungan igen…

Djurs Sommerland27

Nu måste vi gå och lägga oss, det blir en lång dag i morgon också, så jag säger godnatt från vårt lilla sagolika B&B Rane Ladegård <3

DSC00802

 1. Jenni skriver:

  Wow, dit vill jag åka. Måste hitta nån unge o ragga med mig bara ;). Ni ser ut att må toppen!! Kram

  1. Fnulan skriver:

   Jag säger ju det, MIRA =) Kram

   1. Jenni skriver:

    Ha ha, ja jag tror Mira o jag skulle trivas ihop. Önskar dig en skön helg o myspys ordentligt m Familjen KRAM

 2. Lovisa skriver:

  Vilka underbara bilder! 🙂

  1. Fnulan skriver:

   Tack Lovisa!!! Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..